Fındık üreticisi, satış politikasını değiştirdi

Fındık üreticisi, satış politikasını değiştirdi

STB Yönetim Kurulu Başkanı Mete: "Bu yıl üreticimizin ihtiyacı kadar ürünü satması yönünde uyguladığı satış politikası önemli kazanç sağladı, ürünlerin de fiyatı yükseldi"

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, fındık üreticilerinin ürünlerinin tamamını satmayarak oluşturdukları fiyat politikasının, ürünlerinin piyasadaki değerini artırdığını belirtti.   

Mete, yaptığı yazılı açıklamada, mart ayı içinde Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan tarımsal don nedeniyle rekolte ve fındık fiyatları konusunda üreticinin ne yapacağının merakla beklendiğini hatırlattı.

Geçmiş yıllarda üreticinin aceleci davranıp fındığını birden satmasının ürünlerin fiyatında düşüşe neden olduğunu belirten Mete, bu yıl üreticilere ziraat odaları ve ticaret borsa başkanlarının çağrıda bulunduğunu anımsattı.

Mete, fındık üreticilerinin geleceği görerek çağrılara kayıtsız kalmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu yıl üreticimizin ihtiyacı kadar ürünü satması yönünde uyguladığı satış politikası önemli kazanç sağladı, ürünlerin de fiyatı yükseldi. Üreticimizin fındığına sahip çıktığını görmek bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Ülkemizde bu yıl fındıkta rekolte azlığı yaşanmasına rağmen, üreticimizin fındığı hemen pazara indirmemesi ve ihtiyacı kadar olanı satması, fındık üreticisinin geçmiş yıllara göre daha bilinçli olarak hareket ettiğini göstermektedir. Üreticimiz sabırla bu satış politikasını devam ettirirse fiyatlar önünüzdeki günlerde biraz daha artış gösterecektir. Bu bekleyiş onların kazancına olacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı