Fındık üreticilerinin gözü kulağı destek ödemesinde

Fındık üreticilerinin gözü kulağı destek ödemesinde

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan:"Yaklaşık 400 bin fındık üreticisi sabırsızlıkla haziranda yapılması planlanan 'Alan Bazlı Gelir Desteği' ödemesini bekliyor"

ORDU (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, yaklaşık 400 bin fındık üreticisinin sabırsızlıkla haziranda yapılması planlanan "Alan Bazlı Gelir Desteği" ödemesini beklediğini söyledi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında ilk defa fındık üreticilerine ödenmeye başlanan desteğin, bu yıl da devam edeceğini anımsattı.

Ödemelerin haziran ayı içerisinde yapılmasının beklendiğini ifade eden Arslan Soydan, "Üreticilerimize dekar başı 170 lira ödeme yapılacak. Daha önce ilgili Bakanlığımız tarafından da açıklandığı üzere, ödemeler haziran ayı içerisinde yapılacak ve Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek." dedi.

Soydan, ödemeye ilişkin henüz net bir gün verilmediğini belirterek, "Yaklaşık 400 bin fındık üreticisi sabırsızlıkla haziranda yapılması planlanan 'Alan Bazlı Gelir Desteği' ödemesini bekliyor. Beklentimiz ve temennimiz haziranda bu ödemenin yapılması. Çünkü üreticilerimizin bahçe temizliği zamanı geldi. Üreticilerimizin büyük bölümü bu parayla bahçe temizliğini yapacak. Bir kısmı da başka ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu ödeme özellikle fiyattan umduğunu bulamayan üreticilerimizin de moralini düzeltecek." ifadesini kullandı.

Ordu'da yaklaşık 120 bin çiftçinin destekleme ödemesinden yararlanabileceğinin kaydeden Arslan Soydan, "Bu da yaklaşık 300 milyon lira demek. Bu para direkt bölgenin ekonomisine katkı sağlayacak. Bu açıdan da baktığımızda ödemelerin yapılması son derece önemli." diye konuştu.

Soydan, ülke genelinde yaklaşık 400 bin üreticiye yaklaşık 800 milyon lira ödeme yapılmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :