Filistinli yönetmen Ebu Salih:

Filistinli yönetmen Ebu Salih:

"Hayalim, Filistin ve Kudüs özgürlüğüne kavuştuğunda filmini çekmektir"- "Yaşanan bu son olayda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrını gördük ve mutlu olduk"

MARDİN (AA) - Filistinli yönetmen Nevres Ebu Salih, "Hayalim, Filistin ve Kudüs özgürlüğüne kavuştuğunda filmini çekmektir." dedi.

Filistin'deki direniş öyküsünün anlatıldığı "Büyük Gelen Palto" filminin yönetmeni Salih, davet üzerine geldiği Mardin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu filmi yasak dolayısıyla Ürdün'deki bir köyde çekmek zorunda kaldığını söyledi.

Nevres Ebu Salih, Ürdün'deki film çekimi sırasında bile engellemelerle karşılaştıklarına işaret ederek, "Film dünya genelinde beğenildi. Bunun nedeni ise Filistin'in önemidir. Güzel bir filmin olduğuna inanıyorum." ifadesini kullandı.

- Mardin'de film çekmek istiyor

Türkiye'de de "15 Temmuz ve Gazze" isimli film çekmeyi planladığını aktaran Salih, Kudüs'e çok benzediği için çekimleri Mardin'de gerçekleştirmeyi arzu ettiğini kaydetti.

Filmde 15 Temmuz'da Kudüs'te yaşananlar ile Türkiye ve Kudüs'teki Müslümanlar arasındaki bağlantıyı anlatmayı istediğini belirten yönetmen Salih, "En büyük hayalim, Kudüs'ün özgürlüğünü beyaz perdeye taşımaktır. Hayalim, Filistin ve Kudüs özgürlüğüne kavuştuğunda filmini çekmektir. İnsanlara özgürlüğün nasıl bir şey olduğunu anlatmak istiyorum." diye konuştu.

- "Kudüs dünyanın başkenti konumundadır"

Kudüs'ün önemine de değinen Salih, "Kudüs sadece Filistin'in başkenti değil dünyanın başkenti konumundadır. ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı karar, ABD'nin içinde bile karışıklığa neden olabilecektir." ifadesini kullandı.

- Erdoğan'ın tavrı mutlu etti

Kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu tavırdan Filistinlilerin çok mutlu olduğunu vurgulayan Nevres Ebu Salih, şöyle konuştu:

"İsrail'in Mavi Marmara gemisine saldırdığı olayda, Türklerin Filistin'i ne kadar sevdiğini gördük. Yaşanan bu son olayda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrını gördük ve mutlu olduk. Hemen İslam ülkelerini İstanbul'a çağırdı ve gerekirse diplomatik ilişkilerimizi bile keseriz' dedi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :