Filistinli tutuklulara destek gösterisi

Filistinli tutuklulara destek gösterisi

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek için Gazze'de gösteri düzenlendi.Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde...

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek için Gazze'de gösteri düzenlendi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen göstericiler, taşıdıkları pankartlarla uluslararası toplumdan İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması için destek isteyerek, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü destekleyen sloganlar attı.

Tutuklu Raid'in annesi Semira el-Hac Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail cezaevindeki tutsaklar, hayatlarını Mescid-i Aksa ve Kudüs için feda etti. Kudüs devamlı Filistinli, Araplar ve İslamın kalacaktır. ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması gibi bir hakkı yoktur." dedi.

İki yıldan fazla bir süredir tutuklu olan çocuğunu ziyaret etmesinin yasaklandığını belirten Ahmed, bu durumun düzeltilmesi için uluslararası toplumdan İsrail'e baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Aralarında Filistin Esirler Cemiyetinin de bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Filistinli tutuklulara destek gösterisi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :