"Filistinli mahkumların sesini kendi günlüklerinden duyurmak istedik"

"Filistinli mahkumların sesini kendi günlüklerinden duyurmak istedik"

Malezyalı aktivist Haşimi:

İSTANBUL (AA) -SARE SELVİ ÖZTÜRK- Malezyalı aktivist Norma Haşim, Filistinli mahkumların günlüklerini kitaplaştırdı. “Mahkumların Günlükleri” isimli kitap okuyucuyla buluşurken Haşim, “Filistinli mahkumların sesini tüm dünyaya kendi günlüklerinden duyurmak istedik” dedi.  

“Kitabı okuduğunuzda Filistinli mahkumların yerine kendinizi koyabiliyorsunuz ve neler yaşadıklarını daha iyi anlayabiliyorsunuz” diye konuşan Haşim, “Dışarıdan biri olarak her ne kadar Filistin meselesiyle ilgilensek de tam bilemeyiz. 1967’den bu yanda 800 binden fazla mahkum olmuş insan var. İlk defa bu günlükler bize ulaştığında, konuyu başka şekilde gündeme getirmek, mahkumların günlüklerini yayınlamak istedim.” ifadelerini kullandı.

"Mahkumların kaleme aldığı günlüklerden çok etkilendiğini, kendisinin de en büyük korkusunun özgürlüğünü kaybetmek olduğunu" söyleyen Haşim, “Sırf işgale karşı çıktıkları için 20-30 yıl mahkum olarak kalmış binlerce Filistinli var. Dışarıya çıktıklarında ise çok yaşlanmış ve tüm verimlilik yıllarını kaçırmış olarak hayata dönüyorlar. Kendi topraklarının özgürlüğü için kendi özgürlüğünden olduğunda bu onları benim gözümde çok değerli kılıyor” dedi. 

Haşim, Arapça ve İngilizce’de yayınlanmasının ardından Türkçe’ye çevrilen “Mahkumların Günlükleri”ne son dönemde yaşanan "Filistinli mahkumların açlık grevlerini de dahil ettiklerini" söyledi.

Norma Haşim, Malezya’da Filistin'e yardım amacıyla kurulan "Viva Palestina Malaysia"’nın mali işler sorumluluğunu yürütüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı