Filistinli kadın tutuklulardan "Umudun Yeşermesi" kermesi

Filistinli kadın tutuklulardan "Umudun Yeşermesi" kermesi

Filistinli kadın tutukluların el işleri, Gazze'de sergileniyor- Kermesin geliri Filistinli tutuklular için harcanacak

GAZZE (AA) - Gazze'deki İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında, Gazzeli kadın tutuklular tarafından yapılan el işleri ve yöresel yemeklerin sergilendiği bir kermes açıldı.

Gazze kentinde düzenlenen "Umudun Yeşermesi" isimli kermeste, 40 Filistinli kadın tutuklu tarafından yapılan el emeği ürünler yer alıyor. Filistin kültürüne has işlemeler, süs ürünleri ve yöresel yemek reyonlarının yer aldığı kermesin gelirinin, Filistinli tutuklular için harcanacağı ifade edildi.

İçişleri Bakan Vekili Tevfik Ebu Naim, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin maruz kaldığı sıkıntılara rağmen çalışmalara devam etmek için çaba sarf ettiklerini söyleyerek, "Kısıtlı imkanlara ve abluka nedeniyle yaşadığımız dar boğaza rağmen Filistinli tutukluların mevcut durumlarını iyileştirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Ebu Naim, Filistinli tutuklulara yönelik çalışmalarını artırmak için özel sektörün desteğine ihtiyaçları olduğuna dikkati çekti.

Rehabilitasyon ve İyileştirme Merkezi Genel Müdürü Fuad Ebu Batıhan ise İçişleri Bakanlığının, tutukluların rehabilitesi için sosyal, psikolojik ve kültürel alanlarda çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, "Bakanlık, bu kapsamda, okuma-yazma seferberliği, yurt dışındaki aileler ile iletişim, eğitim, kültür ve eğlence programları düzenliyor." diye konuştu.

"Umudun Yeşermesi" kermesinin iki gün sürmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :