Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki müzakereler

Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki müzakereler

Fetih yöneticilerinden Rabah:

GAZZE (AA) - Mısır'da, İsrail ve Filistinliler arasındaki dolaylı müzakerelerin 24 Eylül Çarşamba günü yeniden başlayacağı belirtildi.

Fetih yöneticilerinden Yahya Rabah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hamas'la yapılacak milli mutabakat görüşmeleri iki gün içinde, İsrail ile müzakereler de çarşamba günü Kahire'de gerçekleştirilecek" dedi. 

Taraflara Mısır yönetimi tarafından davet gönderileceğini bildiren Rabah, Fetih ve Hamas'ın, Filistin uzlaşı hükümetinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak ve askıya alınan konuları değerlendirmek üzere iki gün içinde görüşmelere başlayacağını kaydetti.

Rabah, İsrail ile müzakereler başlamadan önce Hamas ve Fetih'in görüşmelerini tamamlaması gerektiğine dikkati çekti.

Filistin heyetinde yer alan isimlerden Halid el-Batş da kendilerine çarşamba günü müzakerelerin yeniden başlayacağına dair resmi bir tebligat gelmediğini belirtti.

İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Batş, "Şu ana kadar müzakere tarihine ilişkin resmi bir bildiri gelmedi. Konudan medya aracılığıyla haberdar olduk. Ne zaman isterlerse müzakerelere hazırız" dedi.

Batş, dolaylı müzakerelerde birinci turda tamamlanmayan, "başta Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik ihallallerin sonlandırılması, tutukluların salıverilmesi konuları olmak üzere, havalimanı ve liman inşasının görüşülmesi, Filistin uzlaşı hükümetinin para transferlerinin kolaylaştırılması" meselelerinin ele alınacağını kaydetti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesin ardından saldırılarına son vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı