Filistinli ailelerden Mescid-i Aksa'da eylem

Filistinli ailelerden Mescid-i Aksa'da eylem

İsrail'in öldürdüğü yakınlarının cenazelerini isteyen Filistinliler, Aksa'nın avlusunda gösteri düzenledi

KUDÜS (AA) - İsrail güçleri tarafından öldürülüp cenazeleri alıkonulan Filistinlilerin aileleri, Mescid-i Aksa'nın avlusunda gösteri düzenleyerek İsrail'i protesto etti.

Cuma namazının ardından Kıble Mescidi ile Kubbet'us Sahra arasında toplanan ve ellerinde öldürülen yakınlarının fotoğraflarını taşıyan Filistinliler, İsrail'den cenazelerin teslim edilmesini istedi.

Göstericiler, "Cenazelerimizi geri istiyoruz", "Cenazelerimizi almak hakkımızdır" ve "Canımız, kanımız Aksa'ya ve şehitlerimize feda olsun" şeklinde sloganlar attı.

Gösterinin ardından bazı Filistinli gençlerin, Mescid-i Aksa'nın Fas Kapısı'nda bulunan İsrail polisine taş atması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Göstericiler daha sonra Harem-i Şerif'ten olaysız şekilde ayrıldı.

İsrail makamları, öldürülen bazı Filistinlilerin cenazelerini ailelerine teslim etmeyerek alıkoyuyor. İsrail polisi söz konusu uygulama için, "cenaze törenlerinin- gövde gösterisine dönüştürüldüğü ve terör propagandası yapıldığı" gerekçesini öne sürüyor.

İsrailli yetkililer kimi zaman da cenazeleri teslim etmek için ailelere, "defin işleminin gece yapılması ve sınırlı sayıda kişinin katılması" şartını getiriyor.


Filistinli ailelerden Mescid-i Aksa'da eylem

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :