Filistin'e yardım gemisi bugün yola çıkıyor

Filistin'e yardım gemisi bugün yola çıkıyor

Gemide AFAD’ın yanı sıra Türk Kızılayı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yardım malzemeleri bulunacak.

Gazze’ye insani yardım taşıyacak olan Lady Leyla isimli gemi, bugün Mersin’den İsrail’in Aştod Limanı’na hareket edecek. Gemide AFAD’ın yanı sıra Türk Kızılayı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yardım malzemeleri bulunacak. Giyim yardımlarını LC Waikiki sağlayacak.

FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ KONUŞACAK: Lady Leyla’nın hareketinden önce Mersin Limanı’nda düzenlenecek törende; AFAD’dan sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa birer konuşma yapacak. AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden ve Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da törene katılacak.

KAPASİTESİ DOLACAK: Kuru yük gemisi olan Lady Leyla’nın 11 bin 366 tonluk taşıma kapasitesi bulunuyor. Bu kapasitenin neredeyse tamamı kullanılacak.

BİN 500 PAKET BEBEK BEZİ: Bu yardımların 5 bin tonunu un, 3 bin tonunu şeker, 2 bin tonunu pirinç oluşturacak. 500 ton ayçiçek yağının yanı sıra 10 bin oyuncak, 20 bin ayakkabı, 100 bin giyim eşyası da Gazze’ye gönderilecek. Gazze’deki ihtiyaçlar doğrultusunda bin 500 paket bebek bezi de Lady Leyla’ya yüklenecek.

3 TEMMUZ’DA GAZZE’DE: Gemiye yükleme işleminin bugün 14.00 itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Bunun ardından da geminin 16.00’da Gazze’ye hareketi planlanıyor. Lady Leyla’nın 3 Temmuz gecesi Aştod’a varması öngörülüyor.

İHH YOK: İsrail askerleri, 2010’da Gazze’ye yardım götürmek isteyen ve İHH’nın sahibi olduğu Mavi Marmara gemisine baskın düzenlemişti. Baskında 10 Türk vatandaşının İsrail askerleri tarafından öldürülmesi, iki ülke arasında krize neden olmuştu. 6 yıl sonra Türkiye’den Gazze’ye giden Lady Leyla gemisinde İHH yardımları yer almayacak.

‘KALBİMİZ GAZZE’DE: Türkiye’nin Gazze’ye yardımları sosyal medyada #KalbimGazze’de hashtag’i üzerinden takip edilebiliyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın çocuklarının da yardım kampanyasına katıldığı öğrenildi. Yıldırım’ın oğulları Erkan ve Bülent Yıldırım ile kızı Bahar Büşra Köylübay için hazırlatılan yardım kolileri de bugün hareket edecek gemi ile birlikte Gazze’ye gidecek.

HABERTÜRK