Filistin'e geri dönüş hakkı

Filistin'e geri dönüş hakkı

Hamas'ın Lübnan'daki yetkililerinden Abdulhadi:- "Buradaki Filistinliler Lübnan vatandaşlığı istemiyor. Filistin'e geri dönüş hakkı konusunda son derece kararlılar"

BEYRUT (AA) - Hamas'ın Lübnan'daki yetkililerinden Ahmed Abdulhadi, Lübnan'daki Filistinlilerin vatandaşlık istemediklerini ve Filistin'e geri dönüş hakkı konusunda son derece ısrarlı olduklarını belirtti.

Hamas'ın başkent Beyrut'taki Eş-Şüheda Meydanı'nda "Sesini Yükselt... Kudüs Filistin'in Başkentidir" adı altında düzenlediği etkinlikte konuşan Lübnan'daki Hamas yetkililerinden Abdulhadi, "Buradaki Filistinliler Lübnan vatandaşlığı istemiyor. Filistin'e geri dönüş hakkı konusunda son derece kararlılar." dedi.

Filistin'e geri dönüş hakkının alternatifi bulunmadığını vurgulayan Abdulhadi, El-Miye ve Miye Mülteci Kampı'nda düzenlenen saldırıya ilişkin, mülteci kampları ile Lübnan'ın güvenliği ve istikrarını koruma konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Abdulhadi, Hamas'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını reddettiğini belirterek hareketin halk direnişinin yanı sıra askeri direnişe de stratejik bir seçenek olarak bağlı olduğunu kaydetti.

Etkinlikte Filistinli Alimler Birliği adına konuşan Şeyh Ali el-Yusuf, Trump'ın Kudüs kararına şiddetle karşı çıkarak bununla mücadele edilmesi çağrısı yaptı. Yusuf, Lübnan'daki Filistinlilerin ülkelerine döneceğinin de altını çizdi.

El-Miye ve Miye Mülteci Kampı'nda dün kimliği henüz belirlenemeyen saldırganlar, Filistin emniyet birimlerine mensup bir kişiyi öldürmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :