Filistin'den Suudi Arabistan'a boykot çağrısı

Filistin'den Suudi Arabistan'a boykot çağrısı

Filistinli bir grup aktivist, Suudi Arabistan'dan, İngiliz-Danimarka güvenlik şirketi G4S'i boykot etmesini talep etti

RAMALLAH (AA) - Filistinli bir grup, Suudi Arabistan'dan, hac mevsiminde İngiliz-Danimarka güvenlik şirketi G4S ile anlaşma yapmamasını istedi.  

Ramallah'taki El-Menara Meydanı'nda bir araya gelen Filistinliler, Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerinin G4S şirketiyle iş yapmayı durdurmasını talep eden dövizler taşıdı.

Eylemde, söz konusu şirketin İsrail ordusuna mühimmat sağlamak, "Filistinli tutuklulara işkencenin yapıldığı sorgu merkezleri hazırlamak gibi suçlara bulaştığı" savunuldu.

Gösteride konuşan Esirleri Gözetme Vicdan Kurumu Müdürü Seher Fransis, "Filistinli tutuklular, G4S şirketinin hazırladığı işgal kurumlarında temel haklarından uzakta işkenceye maruz kalıyorlar. Bu yüzden G4S şirketinin boykot edilmesini istiyoruz" dedi.

Boykot için Milli Komite aktivistlerinden Fadi Karan da "Filistin halkı, Suudi Arabistan'dan kutsal mekanlara hürmet konusunda üzerine düşeni yapmasını ve G4S şirketini, hac organizasyonundan uzak tutmasını istiyor" diye konuştu.

Komite üyelerinden Zeyd Şuaybi, daha önce yaptığı açıklamada, özel güvenlik hizmetleri sunan G4S şirketinin, "İsrail'in bazı gözaltı merkezleri için çalışmalar yaptığını, güvenlik sistemlerini kurduğunu ve gözaltı merkezlerine Filistinlilere işkencede kullanılan ekipman sağladığını" ileri sürmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı