Filistin'deki yerel seçimlere doğru

Filistin'deki yerel seçimlere doğru

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniye:- "Yerel seçimler, siyasette dengeleri yeniden sağlayacaktır"- "Hamas, Filistin halkına hizmette üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için seçimlere aktif katılım kararı aldı"

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniye, Filistin'de ekim ayında yapılması planlanan yerel seçimlerin siyasette dengeleri yeniden sağlayacağını belirtti.

Heniye, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesinde düzenlenen toplu nikah törenine katıldı. Heniye, burada yaptığı açıklamada, göz önüne alınması gereken ulusal faktörler gereği seçimlere katılmaya karar verdiklerini ifade etti.

Bu seçimlerin Filistin siyasi hayatındaki donukluğu harekete geçireceğini kaydeden Heniye, "Hamas, Filistin halkına hizmette üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için aktif katılım kararı aldı. Seçimler siyasette yeniden dengeleri sağlayacak." dedi.

Heniye, 300 çiftin evlendiği toplu nikah törenini Suudi Arabistan'dan bir hayır sahibinin finanse ettiği bilgisini vererek, Filistin halkına destek veren herkese teşekkürlerini iletti, Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin son bulması ve birliğin sağlanması temennisinde bulundu.

- Partiler "onur sözleşmesi" imzaladı

Bu arada, Merkez Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Filistinli 13 hareket ve parti, 8 Ekim'de yapılması kararlaştırılan seçimler için 'onur sözleşmesi' imzaladı. Sözleşmede kanunlara uyulacağı ve seçim sonuçlarına saygı duyulacağı vurgulandı." denildi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, çarşamba günü, Hamas'ın Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da ekim ayında yapılması kararlaştırılan yerel seçimlere el-Kifaet listesiyle katılacağını belirtmişti.

Şimdiye kadar Fetih, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Filistin Halk Partisi, Filistin Demokratik Birliği ve Filistin Ulusal Girişimi seçimlere katılacağını duyurmuştu.

Filistin'de son yerel seçim 2012'de Batı Şeria'da gerçekleştirilmiş, Hamas seçimlerin Gazze Şeridi’nde yapılmasına engel olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :