Filistin'de uzlaşı hükümetinin Gazze'deki eski memurları göreve çağırması

Filistin'de uzlaşı hükümetinin Gazze'deki eski memurları göreve çağırması

Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümetinin eski memurları göreve çağırmasına karşı protesto kampanyası başlatıldı- Kampanya koordinatörü Nehhal:- "Bu, Gazze'deki bakanlıklarda kaos çıkarma niteliğindedir"

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümetinin eski memurları göreve çağırmasına karşı protesto kampanyası başlatıldı.

Kampanya koordinatörü İhab en-Nehhal, Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, 14 Haziran 2007 öncesindeki eski memurların göreve dönmesi kararına işaret ederek, "Bu, Gazze'deki bakanlıklarda kaos çıkarma niteliğindedir." dedi.

Gazze'deki memurların göreve dönmesi konusunun uzlaşıyla çözülmesinin, anlaşmanın başarıyla sonuçlanmasının belirtisi olacağını söyleyen Nehhal, "Ramallah yönetimine bağlı memurların işe dönmesine karşı değiliz ancak bunun Kahire Anlaşması doğrultusunda olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Hükümetin kararına karşı Gazze'deki mevcut memurları destekleyeceklerini dile getiren Nehhal, uzlaşı hükümetinin ancak bölgedeki mevcut asker ve sivil memurlara karşı insafa gelmesiyle kendini sağlama alacağını kaydetti.

Gazze'de yönetimi devralan Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti, 14 Haziran 2007 öncesindeki eski memurları göreve çağırmıştı.

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra hükümetten yapılan yazılı açıklamada, "Memur İdare ve Hukuk Komitesi"nin Gazze'de göreve gelecek memurların dosyalarını soruşturmakla görevlendirildiği belirtilerek, kararın Kahire Anlaşması doğrultusunda uzlaşının bir parçası olduğu duyurulmuştu.

Hamas ise Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümetinin eski memurları göreve çağırmasının Kahire Anlaşması'na aykırı olduğunu bildirmişti.

Eski memurların görevlerine iadesinin ancak "Memur İdare ve Hukuk Komitesi"nin tavsiyesiyle alınacağına dair taraflar arasında bir mutabakatın olduğuna işaret eden Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, hükümetin söz konusu kararının Memur İdare ve Hukuk Komitesinin yetki sınırlarını aştığını savunmuştu.

Hamas ve Fetih heyetleri, Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "Uzlaşı Anlaşması"nı imzalamıştı. Bu kapsamda, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti, en geç 1 Aralık 2017'ye kadar Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de tüm görevlerini yerine getirecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :