Filistin'de Kurban Bayramı

Filistin'de Kurban Bayramı

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah:- "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın maruz kaldığı baskılara rağmen, Filistin yönetimi, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurma konusunda kararlıdır"- "İnşallah gelecek bayr

RAMALLAH (AA) - Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması için çalışmakta kararlı olduklarını belirtti.

Ramallah'taki Devlet Başkanlığı ofisinde yer alan Ed-Darih Camisi'nde kılınan bayram namazına, Filistin Başbakanı Hamdallah başta olmak üzere Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu, Fetih Merkez Komitesi üyeleri ve çeşitli grup temsilcileri de katıldı.

Bayram namazının ardından konuşan Hamdallah, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın maruz kaldığı baskılara rağmen, Filistin yönetimi, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurma konusunda kararlıdır." dedi.

Filistin yönetimine yönelik baskı ve tehditlerin, halka karşı görevlerini yerine getirmelerini engellemeyeceğini ifade eden Hamdallah, ülke içinde ve dışında bulunan tüm Filistin halkına Devlet Başkanı Abbas ve FKÖ'nün temsil ettiği yönetimin yanında yer almaları çağrısında bulundu.

Hamdallah, Filistin Merkez Konseyi'nin son toplantılarında alınan kararlardan ve sonuçlarından memnun olduklarını belirterek, "Filistin'de ve diasporada olan tüm halkın Kurban Bayramı'nı kutlarım. İnşallah gelecek bayram ülke özgürlüğüne kavuşur ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Esirlerimizin de bir an önce serbest kalmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Filistin yönetiminin Kudüs'ü önceliklerinin en üst noktasına yerleştirdiğini ve hükümetin de yönetimin rehberliğinde, kutsal kentteki halkın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağını aktaran Hamdallah, işgalcilerin planlarını ve "yüzyılın anlaşması"nı geçersiz kılan Ayrım Duvarı'nın Batı Şeria tarafında kalan kısmında bulunan Han el-Ahmar bölgesi sakinlerine de selam gönderdi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan gençleri de tebrik eden Hamdallah, "Fedakârlığınızın Gazze Şeridi'ne yönelik ablukanın kaldırılması ve işgalin sona ermesiyle karşılık bulmasını umuyoruz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :