Filistin'de Kerry protestosu

Filistin'de Kerry protestosu

Ramallah'ta ABD Dışişleri Bakanı Kerry protesto edildi

İsrail ziyaretinin ardından Filistin'e gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Ramallah kentinde protesto edildi.

Kerry'nin İsrail'deki açıklamalarının ardından Filistinli tüm grupları kapsayan koordinasyon komitesi tarafından organize edilen gösteriye, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyeleri ve farklı grupların yöneticileri katıldı.

Gösteride ABD karşıtı slogan atılırken, uluslararası topluma "Filistinlileri koruyun" çağrısı yapıldı.

Gösteride AA muhabirine konuşan FKÖ Yönetim Kurulu üyesi Vasil Ebu Yusuf, "Kerry'nin bugün ağzından çıkanlar, işgalci İsrail yanlısı olan ABD yönetiminden beklenen bir açıklama. ABD'li bakan, kurban ve cellat arasında eşit mesafede" dedi.

Ebu Yusuf, "Bu açıklamalar gerçeğin saptırılmasıdır. İsrail'in yaptığı uluslararası hukuka göre cezası olan organize devlet terörüdür. Anlaşma yapmak için çabalayan, işgal ve Yahudi yerleşimciler olan terör kaynaklarını kurutmalıdır. John Kerry'e mesajımız 'işgal altında yaşamamız mümkün değil, işgal sona ermelidir" diye konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Kudüs'teki ofisinde gerçekleşen görüşme öncesi konuşan Kerry, "Hiç kimse makas, bıçak ya da arabayla işlenen gündelik şiddetle yaşamak zorunda kalmamalı. Bu şiddet olayları kınanmayı hak ediyor ve bir milletin gündelik hayatında yaşadığı suçsuz insanların ölümüne yol açan tüm terör olaylarını kınıyorum" demişti.

Kerry, ayrıca İsrail'in kendini savunma yükümlülüğü olduğunu ve bunu da yaptığını belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı