Filistin uzlaşı hükümetinde revizyon iddiaları

Filistin uzlaşı hükümetinde revizyon iddiaları

Filistin Halk Partisi Genel Sekreteri Salihi:"Mahmud Abbas, hükümette sınırlı bir değişikliğe gitme ve Hamas'la görüşmeleri sürdürme düşüncesi taşıyor"

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Rami el-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetinde sınırlı bir değişikliğe gitmeyi planladığı belirtildi.

Filistin Halk Partisi Genel Sekreteri Bessam es-Salihi, Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında ulusal birlik hükümetinin kuruluşuna ilişkin "yaşanan darboğazdan" çıkış için Filistinli gruplara 3 gün önce bir öneride bulunduklarını ancak henüz bir cevap alamadıklarını söyledi.

Önerinin, 2 Haziran'da Gazze'de yapılan uzlaşı anlaşmasının uygulanmasını ve hükümetin tüm grupları kapsayacak ulusal birlik hükümetine dönüştürülmesini öngördüğünü ifade eden Salihi,"Mahmud Abbas, hükümette sınırlı bir kabine değişikliğine gitme ve ulusal birlik hükümetinin kurulması için Hamas'la görüşmeleri sürdürme düşüncesi taşıyor" dedi.

Salihi, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi'nin hükümetle alakalı istişarelerin neticelerini görüşmek üzere özel bir toplantı yapacağını kaydetti.

Hamas tarafından dün yapılan açıklamada, ulusal birlik hükümetinin kurulması için görüşmelerin henüz başlamadığı belirtilmişti. Açıklamada, Fetih hareketi, "dikte etme ve bu konuda tek olmaya çalışmakla" suçlanmıştı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da dün ulusal birlik hükümeti kurma görüşmelerinin başarısız olması durumunda Rami Hamdallah hükümetinde kabine değişikliğine gidilmesi düşüncesi taşıdığını söylemişti.

Filistin'de, Hamas ve Fetih arasında 7 yıl aradan sonra 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat çerçevesinde, 2 Haziran’da Rami el-Hamdallah başkanlığında uzlaşı hükümeti kurulmuştu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı