Filistin Ulusal Konseyi İsrail meclisinin hazırladığı yasaları kınadı

Filistin Ulusal Konseyi İsrail meclisinin hazırladığı yasaları kınadı

AMMAN (AA) - Filistin Ulusal Konseyi, İsrail'in son dönemde hazırladığı bazı yasa tasarılarını ırkçı şeklinde niteleyerek, kınadı.Genel Merkezi Ürdün'ün...

AMMAN (AA) - Filistin Ulusal Konseyi, İsrail'in son dönemde hazırladığı bazı yasa tasarılarını ırkçı şeklinde niteleyerek, kınadı.

Genel Merkezi Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan, ülke içindeki ve dışındaki Filistinlileri temsil eden Filistin Ulusal Konseyi yaptığı yazılı açıklamada, İsrail meclisinin (Knesset) ve bünyesindeki farklı komisyonların onaylanması için çalıştığı yasa tasarılarını "ırkçı" olarak nitelendirdi.

Söz konusu tasarıların kınandığı açıklamada, bu tasarıların İsrail'e meşruiyet kazandırma ve faşist rejimini perçinleme konusundaki ısrarından kaynaklandığı kaydedildi.

Açıklamada, Knesset'in, "tüm işgal suçlarının, Filistin halkına, topraklarına yönelik terörün, baskı ve şantajın, halkın direnişini hedef alan kara propagandanın" ortağı olduğu belirtildi.

İsrail'in, Filistin'e ait vergilerin bir kısmına, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere ve şehit ailelerine harcandığı gerekçesiyle el koyabilmesine imkan tanıyan yasa tasarısının ilk okuması dün Knesset'te kabul edilmişti.

Bunun yanı sıra bazı meclis komisyonlarında da "Kudüs'te ikamet eden Filistinlilerin kimliğinin iptali ve Filistinlilerin İsrail mahkemelerine başvuruda bulunmasını engellemek" için yasa tasarıları hazırlanıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :