Filistin Toprak Günü

Filistin Toprak Günü

Fas'ta "Filistin Toprak Günü" etkinlikleri kapsamında Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

RABAT (AA) - "Filistin Toprak Günü'nün'' 41'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Fas'ın başkenti Rabat'ta Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

Fas Parlamentosu önünde toplanan göstericiler, "Emanetimiz Filistin, Normalleşme ihanet", "Siyonistler dışarı, Filistin'e özgürlük" ve "İşgale son" sloganları atarak Filistin’e destek mesajları verdi.

Normalleşmeye Karşı Filistin İçin Fas Koalisyonu'nun organize ettiği gösteride, koalisyon adına konuşan Ahmed Vihman, "Toprak Günü, bu yıl aynı zamanda Filistin işgalini başlatan Balfour Deklarasyonu'nun da yıl dönümü. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin açıkça ihlal edildiği bu deklarasyonla, Filistin’de katliamların önü açıldı. Siyonistlerin katliamları ve saldırganlıkları yayılmacı politikalarıyla beraber artarak devam etmekte. Filistin halkı bu topyekun işgal ve katliamlara karşı şerefli bir şekilde mücadelesine devam ederek hala şehitler veriyor ve bir çoğu da zindanlara atılıyor." dedi.

Fas halkının Filistin'e destek vermekten vazgeçmeyeceğini kaydeden Vihman, bu desteğin Filistin’in bağımsızlığını kazanana kadar devam edeceğini belirtti.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart'ta, "Toprak Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kayıplarını anıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :