Filistin hükümetinden Hamas'a "Gazze yanıtı"

Filistin hükümetinden Hamas'a "Gazze yanıtı"

Hükümet Sözcüsü Mahmud:"Filistin hükümeti, Gazze Şeridi'ndeki sorumluluklarından vazgeçmedi"

RAMALLAH (AA) - Filistin hükümeti, Hamas'ın yönelttiği eleştirilere karşılık "Gazze Şeridi'ndeki sorumluluklarından vazgeçmediğini" bildirdi.

Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud yaptığı yazılı açıklamada, "Hamas'ın, hükümeti Gazze Şeridi'ndeki sıkıntıları görmezden gelmekle suçlayan son açıklamalarını kınıyorum. Filistin hükümeti, Gazze Şeridi'ndeki sorumluluklarından vazgeçmedi. Hükümet, bütçenin yaklaşık yarısı olan aylık 440 milyon şikeli (119 milyon dolar) Gazze Şeridi için ayırıyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği üç saldırıda yıkılan binaların yüzde 60-70'inin imarı tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Yaşanan zorluklara rağmen hükümetin Gazze'deki imar çalışmalarını tamamlamak için zamanla yarıştığını dile getiren Mahmud, son İsrail saldırılarında zarar gören elektrik altyapısının iyileştirilmesi ve sunulan elektrik miktarının artırılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Mahmud ayrıca, doğalgaz hattı ve deniz suyunu arındırıp kullanıma uygun hale getirmeye yönelik 592 milyon dolar değerindeki desalinasyon tesisi projesinde önemli mesafe katettiklerini belirtirken, "Ancak hala Hamas'ın ortaya koyduğu engeller bulunuyor. Hamas, desalinasyon tesisi projesi için ayrılan alanın kullanımına izin vermiyor." açıklamasında bulundu.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, dün Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ı "Gazze'nin sorunlarını görmezden gelmek, düşmanca bir tutum benimsemek ve uzlaşı hükümetinin başbakanı gibi değil Fetih Hareketi sorumlusu gibi davranmakla" suçlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :