"Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü"

"Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü"

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan kararla 29 Kasım günü 1978’den bu yana her yıl kutlanan "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" kapsamında, Taksim Metrosu'nda resim sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" kapsamında, Metro İstanbul AŞ. tarafından resim sergisi açıldı.

Taksim Metrosu'ndaki serginin açılışında konuşan Filistin Dostluk Derneği Başkanı Hazem Antar, sergiye katkılarından dolayı Metro İstanbul AŞ. Genel Müdürü Kasım Kutlu'ya teşekkür etti.

Birleşmiş Milletler kararıyla 29 Kasım'ın "Filistin Halkıyla Dayanışma Günü" ilan edildiğini anımsatan Antar, Filistin halkının insanlık dışı şartlar altında yaşamak zorunda bırakıldığını söyledi.

Antar, bölgede İsrail'in sürekli saldırıları, tecrit duvarları ve ambargoları nedeniyle kalıcı bir barışın yakın zamanda kurulabilmesi ihtimalinin azaldığını anlatarak, "Bölgede kalıcı barışın sağlanabilmesi için Filistin'in BM'ye tam üye olarak kabul edilmesi, büyük ve sembolik anlam taşımasının yanı sıra Filistinliler için geleceklerini inşa edebilecek bir perspektif sunulması anlamını da taşıyacaktır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Antar ile beraberindekiler sergiyi gezerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :