Filistin Dışişleri Bakanı Maliki:

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki:

"Netanyahu Filistinlileri çatışmaya iterek yeni bir intifada istiyor"

CENEVRE (AA) - Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistinlileri çatışmaya iterek yeni bir intifada başlatmak istediğini söyledi. 

 BM Cenevre Ofisi önünde Filistin bayrağının törenle göndere çekilmesinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Maliki, İsrail askerlerinin Batı Şeria'yı yeniden işgal ederek gerginliği tırmandırdığını ifade etti.

Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'ya girişleri engelleyerek gerginlik ve çatışma ortamı yaratmak istediğini belirten Maliki, "Gerginliği azaltmak istiyorsa ne yapması gerektiğini biliyor, 3 hafta önce aldığı kararlardan vazgeçmeli" dedi. 

"Yeni bir intifada bekliyor musunuz?" sorusuna Maliki, "Netanyahu Filistinlileri çatışmaya iterek yeni bir intifada istiyor. Biliyor ki, bu şekilde 'İsrailliler kendini koruyor' gerekçesiyle öldürmeye devam edebilecek ama biz ona bu zevki yaşatmayacağız" cevabını verdi. 

Maliki, Netanyahu geri adım atmazsa her iki taraftaki ölümlerden de İsrail'in sorumlu olacağını kaydetti.  

Yahudi yerleşimcilerin, Ağustos ayının başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla iyice artan tansiyon, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Ay başından bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükselirken, çıkan olaylarda 6 İsrailli öldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı