Filistin Devlet Başkanı Abbas Ürdün'de

Filistin Devlet Başkanı Abbas Ürdün'de

Abbas ile Ürdün Kralı 2. Abdullah, Hamas ile Fetih arasında varılan ulusal uzlaşıyı görüştü

AMMAN (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ürdün Kralı 2. Abdullah, Hamas ile Fetih hareketleri arasında varılan anlaşmayı değerlendirdi.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile Kral Abdullah, başkent Amman'da bir araya geldi.

Görüşmede Abdullah, Hamas ile Fetih arasındaki uzlaşı anlaşmasını, "Barış sürecini canlandırma ve iki devletli çözüm temelinde İsrail-Filistin müzakerelerinin ciddi ve etkin şekilde yeniden başlaması için önemli bir adım." şeklinde değerlendirdi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da düzenlediği basın toplantısında, görüşmede Kahire'de imzalanan ulusal uzlaşı anlaşmasını ele aldıklarını kaydetti. Abbas, "Biz ve Ürdünlüler, şüphesiz ki Filistin uzlaşısının, varılan anlaşma çerçevesinde başarıya ulaşmasını istiyoruz." dedi.

Abbas, söz konusu çerçevenin, "Filistin'de tek bir yönetim, tek bir kanun ve tek bir sistemi gerekli kıldığını ve uzlaşı hükümetinin Batı Şeria'daki gibi Gazze'de de görevini yerine getirebilmesine bağlı olduğunu" aktardı.

Hamas ve Fetih heyetleri Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşması" imzalamıştı.

Anlaşmayla Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin en geç 1 Aralık 2017 tarihine kadar Gazze'deki tüm görevlerini Batı Şeria'da olduğu gibi yerine getirmesi planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :