Filistin Devlet Başkanı Abbas Katar'da

Filistin Devlet Başkanı Abbas Katar'da

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı Meşal ve yardımcısı Heniyye ile bir araya geldi

DOHA (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, Katar’a gerçekleştirdiği resmi ziyareti kapsamında, Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ve yardımcısı İsmail Heniyye ile bir araya geldiği bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan haberde, Abbas, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed Abdurrahman Al Sani tarafından düzenlenen iş yemeğinde, Meşal ve Heniyye ile görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, çeşitli konuların ele alındığı ifade edilen haberde, Hamas ile Fetih Hareketi arasında yürütülen ve Katar’ın ev sahipliği yaptığı görüşmelerin yeniden başlatılması gerektiği vurgulandı.

Haberde, Filistin ulusal uzlaşısının gerçekleştirilmesi, ulusal birlik hükümeti kurularak ayrılık nedenlerinin ortadan kaldırılması ve seçimin yapılması gerektiğine işaret eden Abbas'ın, Filistinliler arasında ulusal uzlaşıya ulaşılması için sarf ettiği çabadan dolayı Katar’a teşekkür ettiği aktarıldı.

Abbas'ın, ulusal uzlaşı konusunda Arap Birliği tarafından görevlendirilen Mısır’ın rolünün önemine de değindiği, görüşmede her iki tarafın Batı Şeria veya Gazze Şeridi olmadan Filistin’in olamayacağını vurguladığı kaydedildi.

Öte yandan, Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, hareketin, görüşme sırasında özellikle seçim konusunda geçmiş anlaşmaların uygulanması ve uzlaşının gerçekleştirilmesi yönünde Abbas’a kapsamlı vizyon sunduğuna dikkat çekildi.

Katar Emiri Temim bin Hamad, resmi temaslarda bulunmak üzere, ülkeyi ziyaret eden Abbas'ı, dün başkent Doha'daki "El-Vecbetu'l Amir" Sarayı'nda kabul etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :