Filistin Bilim Günleri Festivali

Filistin Bilim Günleri Festivali

GAZZE (AA) - Gazze'de ve Batı Şeria'da yer alan 12 kentte eş zamanlı olarak düzenlenen "2017 Filistin Bilim Günleri Festivali" bugün başladı.Etkinlik kapsamında...

GAZZE (AA) - Gazze'de ve Batı Şeria'da yer alan 12 kentte eş zamanlı olarak düzenlenen "2017 Filistin Bilim Günleri Festivali" bugün başladı.

Etkinlik kapsamında Abdulmuhsin Kattan Kurumunun Gazze'deki merkezine on stant kuruldu. Bu stantlarda, katılımcılara bilimsel sunumlar, interaktif sergilerin yanı sıra çeşitli deneyim fırsatları sunuluyor.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ile Batı Şeria'da yer alan 12 kentte eş zamanlı olarak benzer etkinlikler düzenlendi.

Kurumun Bilim Programları Koordinatörü İsa el-Ezbet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu festival, 8 yıldır düzenleniyor. Kurumumuz bu festivalleri çeşitli akademik ve bilimsel kurumların ortaklığıyla gerçekleştiriyor." dedi.

Festivalin çocuklar için interaktif deneyim ve keşif alanları sunduğunu ifade eden Ezbet, öğrencilerin burada bilimin eğlenceli olduğunu öğrenme ve çeşitli bilim alanlarıyla etkileşime geçme fırsatı bulduğunu söyledi.

Festival 3 gün boyunca devam edecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :