Filipinler'in eski devlet başkanına BM'den destek

Filipinler'in eski devlet başkanına BM'den destek

BM Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu, eski Devlet Başkanı Arroyo'nun tutukluluk halinin "uluslararası hukuka aykırı" olduğunu bildirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu, Filipinler'in eski Devlet Başkanı Gloria Macapagal-Arroyo'nun, üç yıldır hastanede tutuklu olarak bulunmasının, "uluslararası hukuka aykırı" olduğunu bildirdi.

Arroyo'nun avukatı Larry Gadon, yaptığı açıklamada, Amerikalı aktör George Clooney'in eşi insan hakları avukatı Amal Clooney'in müvekkili Arroyo'ya bir elektronik posta gönderdiğini söyledi. Gadon, "BM Çalışma Grubu, müvekkilim Arroyo'nun hastanede tutukluluk halinin 'keyfi' ve 'uluslararası hukuka aykırı' olduğunu bildirdi" dedi.

Gadon, "BM Çalışma Grubu, Arroyo'ya karşı yapılan suçlamaların politik temelli olduğunu ve Filipinler hükümetinin Arroyo'nun kefalet talebini kabul etmesi gerektiğini ifade etti" açıklamasında bulundu. 

Devlete ait fonlardan 8,8 milyon doları kendi çıkarları için kullandığı gerekçesiyle suçlu bulunan Arroyo, boynundaki sağlık sorunları nedeniyle Manila'da bir hastanede tutuklu bulunuyor.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı