Filipinler'deki patlamalar

Filipinler'deki patlamalar

İki kişinin hayatını kaybettiği iki patlamanın nedeninin kişisel anlaşmazlıklar olduğu öğrenildi

MANILA (AA) - Filipinler'in başkenti Manila'nın Quiapo bölgesindeki Manila Altın Camisi yakınlarında 2 kişinin hayatını kaybettiği iki patlamanın nedeninin kişisel anlaşmazlıklar olduğu bildirildi.

Emniyet yetkililerinden Oscar Albayalde, bir avukatın ofisine gönderilen ve ilk patlamanın kaynağı olan paketin belirli bir kişiyi gönderildiğini belirtti.

Öte yandan DEAŞ'a yakınlığıyla bilinen Amaq ajansı patlayıcıların örgüt üyeleri tarafından yerleştirildiği iddiasında bulundu.

Albayalde dün düzenlediği basın toplantısında Quiapo'daki Manila Altın Camisi yakınlarında yerel saatle 05.55'te meydana gelen patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin yaralandığı söylemişti. Albayalde, patlamanın bir avukatın ofisine gönderilen bir paketten kaynaklandığını ve paketi taşıyan ile teslim alan kişilerin burada öldüğünü ifade etmişti.

Yerel medyada yer alan haberlerde, Albayalde'nin basın toplantısının hemen ardından yerel saatle 08.30'da ilk patlamanın olduğu yerin yakınlarında ikinci patlama olduğu ve burada 2 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

Olayla ilgili soruşturma açılırken patlamaların meydana geldiği bölgede, çoğunlukla Müslüman nüfusun yaşadığı öğrenilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :