Filipinler'de uyuşturucuyla mücadele

Filipinler'de uyuşturucuyla mücadele

Uyuşturucu nedeniyle tutuklu eski belediye başkanının hapishanede öldürülmesi soruşturmasında polisler hakkında cinayet davası açılıyor

MANILA (AA) - Filipinler'de, eski Albuera Belediye Başkanı Ronaldo Espinosa ve hücre arkadaşı Raul Yap'ı hapishanede öldürdükleri suçlamasıyla 24 polis hakkında cinayet davası açılacağı bildirildi.

Hükümet tarafından uyuşturucu cinayetleri soruşturması kapsamında görevlendirilen Ulusal Soruşturma Bürosunca yapılan açıklamada, Espinosa ve hücre arkadaşı Yap'ı öldürdükleri suçlamasıyla 24 polis hakkında dava açıldığı belirtildi.

Soruşturma sonucunda, Leyte eyaletindeki hapishanede yaşanan ve Ronaldo Espinosa ile Raul Yap'ın ölümüne yol açan 5 Kasım'daki olayın silahlı çatışma olmadığı ifade edilen açıklamada, güvenlik görevlilerinin direkt öldürme kastiyle Yap'a ateş ettiği kanaatine varıldığı kaydedildi.

Açıklamada, hücrede bulunan uyuşturucu ve silahların büyük ihtimalle baskına "kılıf uydurma" amacıyla polisler tarafından yerleştirildiği vurgulandı.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nın onayladığı, uyuşturucu çetelerini koruyan ya da uyuşturucu ticaretiyle bağlantısı olan 23 belediye başkanı listesinde ismi bulunan Espinosa teslim olmuştu.

Duterte, önceden yaptığı bir konuşmada, silahı olan halktan, "adalete karşı koyan uyuşturucu kaçakçılarını öldürmelerini" istemişti.

Bilibid hapishanesinde tutulan uyuşturucu baronlarının, Devlet Başkanı Duterte'nin başına 50 milyon pezo (yaklaşık 3,2 milyon lira) ödül koydukları bildirilmişti.

Ülkede işlenen suçlara karşı verdiği savaşta kendisine yardımcı olan Filipinlilerin ödüllendirileceğini söyleyen Rodrigo Duterte de her uyuşturucu baronu için 5 milyon pezo (yaklaşık 320 bin lira) ödül vadetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :