Filipinler’de rehin tutulan Kanadalının öldürülmesi

Filipinler’de rehin tutulan Kanadalının öldürülmesi

Devlet Başkanı Aquino, Ridsdel'in katillerinin yakalanması ve mahkemeye çıkarılması konusunda kararlı olduklarını söyledi

BANGKOK (AA) – Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, Ebu Seyyaf örgütü tarafından kaçırılan Kanada vatandaşı John Ridsdel'in öldürülmesinin ardından güvenlik güçlerine sorumluların bir an önce yakalanıp adalet önüne çıkarılması talimatını verdi.


Devlet Başkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada öldürülen Ridsdel’in ailesi ve Kanada hükümetine başsağlığı dilendi.


Aquino, Ridsdel'in katillerinin yakalanması ve mahkemeye çıkarılması konusunda kararlı olduklarını belirtti.


Emniyet Müdürlüğü, 68 yaşındaki Ridsdel'in kafası kesilerek öldürüldüğünü ve başının plastik poşet içinde ülkenin güneyindeki Sulu’da bir caddeye bırakıldığını açıkladı.


Ridsdel, 7 ay önce Ebu Seyyaf örgütü tarafından Davao kentindeki yat limanından kaçırılmıştı. Örgüt, Ridsdel için 6 milyon dolar fidye talep etmiş ve 25 Nisan’a kadar süre tanımıştı.


Kanada Başbakanı Justin Trudeau, dün yaptığı açıklamada eylül ayında Filipinler’de Ebu Seyyaf militanlarınca kaçırılan iki Kanada vatandaşından biri olan Ridsdel’in öldürüldüğünü doğrulamıştı. Başbakan Trudeau, "Gözü dönmüş katil teröristler grubu, bu kan dondurucu cinayeti işlemişlerdir. Bu iğrenç eylemin sorumlularının bulunması için Filipinler ve diğer müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı