Filipinler'de İsrail'i protesto yürüyüşü

Filipinler'de İsrail'i protesto yürüyüşü

Gösteride İsrail bayrağı yakıldı

ZAMBOANGA (AA) – İsrail’in Gazze saldırısı, Filipinlerin güneyindeki Marawi kentinde binlerce Müslüman Filipinlinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

“Bangsamoro Gazze’dir”, “Müslümanlar birleşin ve savaşın” şeklinde pankartlar açarak yürüyüşe geçen hemen her yaş grubundan göstericilerin, üzerinde “deccal” yazılı İsrail bayrakları taşıdıkları görüldü.

Kentin etrafındaki protesto yürüyüşünü tamamladıktan sonra bir kasaba camisinin önünde durarak yere bir İsrail bayrağı seren göstericiler, yoldan geçenleri bayağın üzerinden geçmeye davet etti. Göstericiler daha sonra yere serdikleri bayrağı, “Kahrolsun İsrail” şeklinde sloganlar atarak ateşe verdi.

Gösteri, okunan duanın ardından olaysız sona erdi.

Bangsamoro Ulusal Barış ve Kalkınma Hareketi örgütünün Başkanı Ağahan M. Şerif, gösteride yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’deki “haksız ve adaletsiz saldırısını”  kınadı.

Gazze’de çocuklar, kadınlar ve yaşlıların hedef alındığını vurgulayarak Gazze saldırısını “ soykırım” olarak niteleyen Şerif, “Dünya liderleri bunun olmasına izin veriyor. Biz bunun olmasına izin veriyoruz” diye konuştu.

Filistin halkının yanında olduklarını ifade eden Şerif, “Bangsamoro halkı da tıpkı Filistinli kardeşlerimiz gibi zulmün ve işgalin yabancısı değil. Biz de 400 yıl boyunca sömürgeci güçlerin elinden çok çektik ve hala savunduğumuz kendi kendimizi yönetme hakkını elde etmek için savaşıyoruz” dedi.

Nüfusun yüzde 95’ini Müslümanların oluşturduğu Marawi kenti, Filipinler’in güneyindeki Mindanao adasında yer alıyor. Kentte, ülke kanunlarına aykırı olması nedeniyle recm ve el kesme cezalarının verilmemesi nedeniyle şeriat kanunları kısmen uygulanıyor. Kadınların başlarını örtme zorunluluğu bulunan kentte, alkol ürünlerinin dağıtımı ve kumar yasak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı