Filipinler'de eski emniyet müdürü işten atıldı

Filipinler'de eski emniyet müdürü işten atıldı

Ülkede 44 komandonun hayatını kaybettiği operasyon nedeniyle görevden uzaklaştırılan Allan Purisima, özel bir kurye şirketiyle 2,2 milyon dolarlık "usulsüz" anlaşma yapılmasında rol oynamakla suçlanıyor

Filipinler'de 44 komandonun hayatını kaybettiği 25 Ocak'taki operasyonun ardından görevinden uzaklaştırılan eski emniyet müdürü, bir kurye şirketiyle yapılan anlaşma nedeniyle işten atıldı. 

Basında çıkan haberlerde, eski emniyet müdürü Allan Purisima'nın, özel bir kurye şirketiyle 2,2 milyon dolar değerinde "usülsüz" bir anlaşma yapılmasında rol oynamakla suçlandığı bildirildi. 

Purisima'nın, rüşvetle mücadele dairesinin, kurye şirketi "Werfast Documentary Agency" ile yapılan anlaşmayla ilgili yürüttüğü soruşturma çerçevesinde işten çıkarıldığı belirtildi. 

Soruşturma dahilinde üst düzey emniyet görevlisi Raul Petrasanta ile 10 memurun daha görevinden alındığı kaydedildi. Raul Petrasanta'nın, gelecekteki emniyet genel müdürü adayı olarak görüldüğü ifade edildi. 

Ombudsmanın 50 sayfalık raporunda, WerFast şirketinin, anlaşmadan önce geçmiş performans kaydının bulunmadığı, vergi ödemediği, işletme için gereken en az 11 bin dolarlık sermayeye sahip olmadığı ve 90 binden fazla ateşli silah ruhsatının dağıtımı için piyasa değerinin iki katı fiyat istediği vurgulandı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı