Filipinler’de enkaz altından bir kişi kurtarıldı

Filipinler’de enkaz altından bir kişi kurtarıldı

Filipinler'de dün meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükseldiği belirtildi.

Filipinler'de dün meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükseldiği belirtildi. Filipinler Silahlı Kuvvetleri, depremde yıkılan marketin enkazından bir kişiyi kurtardı.

Filipinler'de dün meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Filipinler Silahlı Kuvvetleri, Pampanga eyaletinin Porac kasabasında yıkılan 4 katlı bir süpermarketin enkazından bir kişiyi kurtardı.

Filipinler Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Kurulu (NDRRMC) tarafından yapılan açıklamada, dün yaşanan depremde ölü sayısının 16'ya yükseldiği, 81 kişinin yaralandığı, 14 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. NDRRMC ayrıca, depremde en az 29 bina ve yapının yıkıldığını, 120 ailenin riskli bölgelerden tahliye edildiğini bildirdi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin bugün Pampanga eyaletini ziyaret etmesi ve son gelişmelerle ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Öte yandan, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu bugün Filipinler'de 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı