Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütüne operasyonlar

Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütüne operasyonlar

Filipinler ordusunun Sulu takımadalarında düzenlediği operasyonlarda 3 Ebu Seyyaf militanı güvenlik güçlerine teslim oldu- Örgüte yönelik operasyonlarda yıl başından bu yana güvenlik güçlerine teslim olan militanların sayısı 114'e ulaştı

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'de ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletinde bağlı Sulu takımadalarında DEAŞ bağlantılı Ebu Seyyaf örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda 3 militanın ordu güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Sulu Müşterek Görev Gücü Komutanı Tuğgeneral Cirilito Sobejana yaptığı açıklamada, çarşamba günü Patana ve Jolo adalarında yürütülen operasyonlarda, 29 Nisan'da öldürülen Ebu Seyyaf lideri Elhabsi Miyasa'nın grubuna bağlı 3 militanın güvenlik güçlerine teslim olduğunu belirtti.

Sobejana, Ebu Seyyaf'a karşı yürütülen operasyonlarda bu yılın ocak ayından bu yana güvenlik güçlerine teslim olan militanların sayısının 114'e ulaştığını ifade etti. Militanların 65'inin Basilan, 26'sının Sulu ve 21'nin Tawi-Tawi takımadalarında, 2'sinin ise Zamboanga şehrinde teslim olduğu kaydedildi.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den bu yana faaliyet gösteren Ebu Seyyaf terör örgütü, şiddet ve rehin alma eylemleriyle tanınıyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :