Filipinler, kamusal alanda sigara yasağına hazırlanıyor

Filipinler, kamusal alanda sigara yasağına hazırlanıyor

Devlet Başkanı Duterte'nin imzasını bekleyen kararname, ülke genelinde kamuya açık alanlarda sigaranın yasaklanmasını öngörüyor

ZAMBOANGA CITY (AA) - Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, kamuya açık alanlarda sigara yasağını içeren başkanlık kararnamesini bu ay sonuna kadar imzalayacağı bildirildi.

Sağlık Bakanı Paulyn Ubial, parlamento bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada, ülke genelinde kamuya açık alanlarda sigarayı yasaklayan kararnamenin ay sonuna kadar Duterte tarafından imzalanmasının beklendiğini söyledi.

Ubial, kararnamenin, 4 Kasım'da uygulamaya girecek, sigara paketleri üzerinde grafikli uyarılar içeren Tütün Düzenleme Yasası'ndan önce bakanlık tarafından yayımlanacağı umudunu dile getirdi.

Duterte'nin Davao kentinde uyguladığı sigara yasağını, tüm ülkeye yaymayı hedeflediklerini kaydeden Ubial, "Kararname, iki önemli hüküm içerecek. Biri yüzde yüz dumansız bir ortamın oluşması, diğeri de halktan uzak sigara içme alanlarının belirlenmesi." diye konuştu.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Davao belediye başkanlığı yaptığı 22 yıllık dönemde, kamuya açık alanlarda sigara içme yasağının yanı sıra gece yarısından sonra alkol satışı ve eğlence mekanlarının işletilmesine de sınırlama getirmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :