Filenin sultanları Selçuklu’da yetişiyor,  Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu,

Filenin sultanları Selçuklu’da yetişiyor, Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu,

Konya sporunda önemli mesafeler kat eden Selçuklu Belediyesi, spordaki yatırımlarından birisi olan Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu, Sancak Mahallesinin spor merkezlerinden birisi oldu

Zeki Altındağ İlköğretim Okulu içinde yer alan Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu, hem okul öğrencilerine hem de Selçuklu Belediyesi spor okulları öğrencilerine hizmet veriyor. Okullar bahçeleri içindeki spor salonlarından birisi olan Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu, diğer okullardaki spor tesisleriyle birlikte Mayıs 2015 yılında hizmete girdi. Yapıldığı günden bu yana spora ve sporcuya büyük hizmetleri bulunan tesiste birçok sporcu burada yetişiyor. Okul öğrencileri ve spor okulları öğrencilerinin yanı sıra Sancak mahallesindeki çocuklarda burada spor yapma imkanı bulunuyor.

sehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(1).jpg

sehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(4).jpg

sehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(7).jpg

sehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(12).jpg

MODERN TESİS, İYİ SPOR

Bin 323 metrakare  alan üzerine inşa edilen Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu’nda solan sporlarının birçoğunun yapılması olanaklı kılınmış. Zemin kat 963 metrekare, ve asma kat 360 metrekare olmak üzere iki kattan oluşan salonda, basketbol, voleybol, hentbol, karate, tekvando, ve birçok spora branşına uygunluğuyla dikkat çekiyor. FIBA standartlarında 15x28 metre ölçülerinde basketbol sahası ve 9x18 metre ölçülerinde voleybol sahası olmak üzere toplam 650 metrekare  PVC zemin kaplamalı saha alanı bulunan spor salonlarında, bay-bayan soyunma odaları, hakem soyunma odası, sağlık odası, öğrenci seyir terası ve aktivite alanı, öğretmen çalışma odası ve teknik merkezler bulunuyor. Alüminyum giydirme cephe, fibercement levha cephe sistemi ve alüminyum kenetli çatı sisteminin kullanıldığı spor salonu yaklaşık 1 buçuk milyon TL’ye mal oldu.

sehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(13).jpg

sehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(22).jpg

sehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(33).jpg

sehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(31).jpg

 

SELÇUKLU OKULLARININ SANCAK TESİSİ

Selçuklu Belediyesi Spor Okulları tarafından yaz aylarında kullanılan Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu’nda; voleybol, basketbol, tekvando ve karate eğitimleri yapılıyor. Haftanın 6 günü spor okulları tarafından kullanılan tesiste 35 voleybol öğrencisi, 26 basketbol öğrencisi, 20 tekvando öğrencisi ve 22 karate öğrencisiyle 100’ün üzerinde Selçuklu Belediyesi Yaz Spor okulu öğrencisi burayı kullanıyor. Kalite ve ilkeli eğitimlerin yapıldığı Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu’nda yetişen öğrenciler daha sonra yapılan elemelerin ardından yetenekli olanları Selçuklu Belediyespor Kulübü altyapısına yerleştiriliyor. Okulun açık olduğu aylarda ise tamamen okul öğrencilerini beden eğitimi dersleri ve bazı etkinliklerine ev sahipliği yapan tesis, yılın 12 ayı kullanılıyor. Zeki Altındağ İlköğretim Okulu öğrencileri okullarından sonra burada istedikleri gibi spor yapabilme imkanı da bulunuyor.

sehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(26).jpgsehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(35).jpgsehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(43).jpgsehit-mustafa-cizmeci-spor-salonu--(14).jpg

VOLEYBOL’A EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Selçuklu Belediyesi’ni her yıl gerçekleştirdiği spor okulları branşları içinde Voleybol branşı her geçen gün öğrenci sayısı artarak devam ediyor. bu yıl 400’e yakın öğrencinin voleybol branşını seçmesiyle bu spora ev sahipliği yapan tesis, iyi eğitimlerin verildiği yerlerden birisi oldu. Selçuklu Belediyesi 2017 Yaz okulu voleybol antrenmanları, Yazır Spor Salonu, Şehit Rıdvan Adam, Şehit Mustafa Güler, Şehit Nihat Gün, Şehit Mustafa Çizeci Spor Salonu, Şehit Halil İbrahim Türkmen, Şehit Fikret Aksungur ve Şehit Çetin Totan Spor Solanlarında yapılıyor.

SPORA BÜYÜK YATIRIM

Selçuklu Belediyesi Spor Okulları Voleybol baş antrenörlerinden olan Derviş Ceran Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu’ndaki öğrencilere eğitim veriyor. Selçuklu Belediyesi’nin spora ve eğitime verdiği öneme değinen Voleybol Antrenörü Ceran, “Geleceğin sporcuları Selçuklu’da yetişiyor” dedi. spora ve sporcuya olan yatırımlara değinen Ceran, “Selçuklu Belediyesi’nin yaptığı bu yatırımlar tamamen hizmete yönelik. Bu kadar imkan ve ilgi başka hiçbir ilçe belediyesinde yok. Bizlerde bu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek Konya sporuna katkı yapacak yetenekli sporcular yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEHİT MUSTAFA ÇİZMECİ

Konya Kadınhanı’lı olan Mustafa Çizmeci, Jandarma Uzman Çavuş olarak Hatay Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı’da görev yaptığı sırada 12 Eylül 1999 tarihinde operasyon faaliyetleri sırasında teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu.

 

 

 

 

 

Etiketler :