"Filenin Efeleri" 5 basamak yükseldi

"Filenin Efeleri" 5 basamak yükseldi

2017 CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri’ne katılma hakkı elde eden milli takım, dünya sıralamasında 24. basamağa çıktı- Başantrenör Zanini: "Tecrübeli, kritik anlarda sakin kalmayı başarabilen, geniş bir kadroya sahibiz"


ANKARA (AA) - Polonya’da yapılacak 2017 CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri’ne katılma hakkı elde eden A Milli Takımı, dünya sıralamasında 5 basamak yükselerek 24. oldu.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), Polonya’da düzenlenecek şampiyona için final biletini alan "Filenin Efeleri"nin 5 basamak yükseldiğini ve 24. sırada yer aldığını açıkladı.

Milli Takım Başantrenörü Emanuele Zanini, "Tecrübeli, kritik anlarda sakin kalmayı başarabilen, geniş bir kadroya sahibiz." dedi.

Oyuncularının zorlukların üstesinden gelmeyi bildiğine vurgu yapan Zanini, "Büyük takım olmanın en önemli kuralı, geniş bir oyuncu havuzuna sahip olmaktır. Biz de bunun avantajını kullandık." ifadesini kullandı.

Hedef olarak 2016 yılı için FIVB Dünya Ligi'nde Dörtlü Finaller'e kalma ve CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri’ne gitmeyi belirlediklerini dile getiren Zanini, "İki hedefe de ulaşmış olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Finaller için şimdiden konuşmak zor. Kuralar çekildikten sonra daha net yorumlar yapılabilir ama şu bir gerçek ki bu tarz turnuvalar, takımların seviye atlamaları için çok önemli." diye konuştu.

Polonya'daki finallerde ev sahibi ve Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Rusya, Sırbistan, Slovakya ve Slovenya yer alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :