Fildişi Sahili'ndeki memurların grevi

Fildişi Sahili'ndeki memurların grevi

Memurlar, hükümetle uzlaşma görüşmelerinin yapılabilmesi amacıyla greve ara verdi

ABIDJAN (AA) - Fildişi Sahili'nde maaş ödemelerinin gecikmesini protesto eden memurların hükümetle uzlaşmaya çalıştığı bildirildi.

Sendika yetkililerinden Zady Theodore Gnagna, ulusal televizyonda yaptığı açıklamada, memurların maaşlarını zamanında alamadıkları gerekçesiyle iki hafta önce başlattıkları greve, hükümetle uzlaşma görüşmeleri için ara verdiklerini söyledi.

Gnagna, görüşmelerin yarın başlayacağını ve sonuca göre yeni bir değerlendirme yapılacağını belirtti.

Memurlar Sendikası üyesi Mesmin Comoe, memurların bir süredir maaşlarını alamadıkları için grev başlattığını ve henüz hiçbir yetkilinin grevdeki memurlarla görüşmediğini vurgulamıştı. Memurlarla hükümet yetkilileri geçen hafta müzakerelerde bulunmuş ancak uzlaşamamıştı.

Ülkedeki askerlerin bir kısmı da benzer nedenlerden dolayı bir süre önce ayaklanmıştı. Bouake kentinde, askerlerin maaş artışı ve hayat şartlarının iyileştirilmesi talebiyle bu ay başında düzenlenen ayaklanma, ülkedeki birçok kente sıçramıştı. Kriz dolayısıyla Gana programını yarıda kesen Devlet Başkanı Alassane Vattara ülkeye geri dönmüştü.

Vattara, askerlerin maaş artışı ve hayat şartlarının iyileştirilmesi taleplerinin karşılanacağını belirterek ayaklanmanın son bulduğunu duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :