Fildişi Sahili'nde çocuk kaçırma olaylarına karşı kampanya

Fildişi Sahili'nde çocuk kaçırma olaylarına karşı kampanya

Fildişi Sahili'nde 4 yaşındaki Bouba'nın kaçırıldıktan sonra ölü bulunmasının ardından sosyal medya üzerinden "Çocuk kaçırmaya hayır" kampanyası başlatıldı- Kampanya kapsamında suçluların idamla cezalandırılması ve okul çevrelerinde güvenlik önlemlerinin

ANKARA (AA) - Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nde kaçırılan 4 yaşındaki Bouba takma isimli çocuğun ölü bulunmasının ardından sosyal medya üzerinden başlatılan "Çocuk kaçırmaya hayır" ve "Çocuklar için adalet" kampanyası giderek büyüyor.

Sosyal medya ve kısa mesaj üzerinden yürütülen kampanyalarda suçluların idamla cezalandırılması, okul çevrelerinde güvenlik önlemlerinin artırılması ve hükümetin konu üzerine daha fazla eğilmesi gibi talepler dile getirildi.

Sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook üzerinden organize olan bazı gruplar, çocuk kaçırmaları önlemek için okul çıkışlarında nöbet tutmaya başladı.

Çocukları kaçırılan aileler de sosyal medya üzerinden yürütülen kampanyalara destek oluyor.

"Bouba" takma ismiyle bilinen 4 yaşındaki Traore Aboubacar Sidiki, 24 Şubat'ta kaçırılmış ve ülkenin en büyük şehri Abidjan'da 26 Şubat'ta ölü bulunmuştu.

Cinayet zanlısı olarak yakalanan çocuğun komşusu 27 yaşındaki Etienne Sagno, polis sorgusunda suçunu itiraf etmiş ve bir çocuğu öldürerek zengin olacağına inandığı için cinayeti işlediğini söylemişti.

Zanlı Sagno, çocuğun vücudundaki kesikleri de kasti olarak yaptığını ifade ettiği belirtildi.

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassan Ouatara, dün bir televizyon programında yaptığı açıklamada öldürülen çocukların ailelerine başsağlığı dileyerek, "Failler teker teker yakalanarak cezalandırılacak. Bouba vakasının bir daha olmaması için güvenlik güçlerimiz tüm önlemleri aldı ve almaya devam edecek." ifadelerini kullanmıştı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Fildişi Sahili Temsilcisi Aboubakar Kampo da ülkedeki çocuk kaçırma olaylarının çocuk haklarına büyük bir saldırı anlamına geldiğini ve vatandaşlara daha dikkatli olmaları çağrısında bulunmuştu.

Resmi rakamlara göre ülkede ocak ayından bu yana 8 çocuk kaçırıldı ve ölü bulunan 4 çocuğun vücudunda çeşitli yaralar tespit edildi. Yerel medyada yer alan resmi olmayan rakamlara göre ise söz konusu dönemde 40 çocuk kaçırıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre son iki ayda çocuk kaçırma olaylarıyla ilgili 73 kişi gözaltına alındı, 100'den fazla soruşturma başlatıldı ve 500 kişilik özel bir ekip olayların gerçekleştiği bölgeye sevk edildi.

Fildişi Sahili'nde 2015'te çok sayıda çocuk kaçırma olayının ardından okullarda "acil durum" ilan edilmiş ve binden fazla soruşturma açılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :