Fikirler, Selçuklu’da değerleniyor

Fikirler, Selçuklu’da değerleniyor

Selçuklu belediyesi 35 sivil toplum kuruluşunun projesine 2 milyon 811 bin liralık destek sağlayarak ilişkilerini resmi hale getiriyor.

Selçuklu belediyesi tarafından Nov Otel’de düzenlenen Proje Destek Programı’na, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Konya STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, ve STK temsilcileri katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Proje Destek Programında toplamda 35 STK’nın ve topluluğun projeleri, destek buldu. Geçtiğimiz yıl Selçuklu Belediyesi tarafından ilki yapılan STK projelerine destek programı, bu yıl ikincisi de başarıyla gerçekleşti. Program açılışında konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, STK’larla ilişkileri geliştirmek ve resmi hale getirmek için destek programlarının önemini anlattı. Geçtiğimiz yıl STK’ların sundukları projelere yaklaşık 1 milyon  476 bin lira bütçe ayrıldığını söyleyen Başkan Altay, bu yıl bu rakamın 2 milyon 811 bin lira olduğunu söyledi. Belediye olarak topluma faydalı olan projelere desteklerin süreceğini ifade eden, Altay, geçen yıl desteklenen projeleri anlattı. Altay, gecen seneki  STK’ların ve toplulukların sunduğu 104 projeden 26 projeyi destekleyerek 1 milyon 476 bin liralık destek verdiklerini söyledi.

proje-destek--(9).jpg

2017’DE PROJELER ARTTI

Bu yıl STK ve toplulukların sunduğu 55 proje başvurusundan 35 projenin 2 milyon 811 bin liralık destek verileceğini söyleyen Başkan Altay, topluma faydalı olan her projeyi değerlendirdiklerinin altını çizdi. Selçuklu Belediyesine sunulan projelerin, uzmanlar tarafından incelenerek elemelerden geçenlere destek bütçesinin artırıldığını sözlerine ekleyen Altay yeni projeleri sırasıyla anlattı. Başkan Altay yeni projelerin herkese hayırlı olmasını dileyerek, “bu projeler 2017 yılında bir program dahilinde gerçekleştirilecek, bu projeler aynı zamanda Selçuklu’nun ve Konya’nın kalitesini artıracak bir potansiyele sahip.  Emeğe geçen STK’lara, topluluklara ve öğrenci kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi. bu yıl projeleri değerlendirmeye alınmayanlara çağrıda bulunan Altay gelecek yıllarda yapılacak proje destek programlarına aynı proje veya geliştirilmiş şeklinin sunulabileceğini bildirdi.

proje-destek--(27).jpgproje-destek--(30).jpg

“KONYA’NIN BU PROJELERE İHTİYACI VAR”

2017 yılında desteklenecek projelerin açıklanmasından sonra söz alan Konya STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, böyle projelerin değerlendirilmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi. STK Platform olarak verilen destekten ve projelerden gurur duyduklarını sözlerine ekleyen Görgülügil, söyle konuştu: “Günlünü ve kapısın daima bizlere açan ve bizimle beraber bu projelere destek veren Selçuklu Belediye Başkanı Altay’a ve bu birimde çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Burada bulanan STK temsilcileri sunduğu projelerle insanlığa büyük bir hizmet ediyorlar. Konya için değer taşıyan bu projeler bizler içinde büyük önem taşıyor. Önümüzdeki yıllarda bu projelerin daha da fazlalaşağına inanıyorum. STK’ların iyi alanlarda birbirleriyle yarışması bizim için büyük bir gurur kaynağı oluyor. Konya STK Platformu olarak bizlerde bu projelere elimizden gelen desteği sunacağız. Konya’mızın ve dünyamızın böyle projelere ihtiyacı var. Bu projeler ne kadar destek görürse o kadar çok proje geliştirilir ve dünya daha güzel bir yer haline gelir”

proje-destek--(11)-001.jpg

 “MADDİ VE MANEVİ DESTEK BİZDEN”

Selçuklu Belediyesi Proje Desteği Seçmen Heyet Başkanı olan Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar, projeleri değerlendirdikleri kriterleri anlattı. Belediyeciliğin sadece şehircilik yapmaktan ibaret olmadığının anlatan Okumuşlar, Selçuklu Belediyesi eğitim ve kültür faaliyetlerinde yaptığı çalışmalarla da örnek bir belediye olduğunu söyledi. Bu konuda performans gösteren Başkan Altay ve STK’lara teşekkür eden Okumuşlar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu projeler değerlendirilirken, öncelikle Selçuklu’ya ve konya’ya katkı sağlanması baz alındı. bu kategoride en iyi katkı sağlayan projeler sıralamada üstlerde yer aldılar. Projeleri seçerken ise çok dikkatli ve objektif bir çalışma yürüttük. Geçen yıldan farklı olarak bir sayı artışı oldu ve bu sene bu projelere desteklerde artırıldı. Proje destekleri artık bir maddi destekten daha çok,  toplumun yararına oluşması için manevi destek vermeye kadar ilerledi. Belediye olarak sadece maddi destek vermiyoruz, birçok projeyi de beraber yaparak toplum hizmetine sunuyoruz. Heyetimiz kimi projelere daha çok insana ulaştığı içinde desteklerini artırmıştır. Yapılan değerlendirmelerin ardından proje sahiplerinin de en iyi şekilde bu projelerini yürüteceklerine inanıyorum”  Servet R. Çolak – Memleket