Figen Yüksekdağ itiraf etti: Çok can aldık

Figen Yüksekdağ itiraf etti: Çok can aldık

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ AK Parti binasına saldırı girişiminde parçalanarak ölen terör örgütü MLKP üyesi canlı bomba Yasemin Çiftçi’yi anma toplantısında skandal sözler sarfetti.

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın daha önce teröristleri öven ve teşvik eden sözler sarf ettiği ortaya çıktı.

''Biz sırtımızı PKK'ya dayadık'' sözleri sebebiyle hakkında soruşturma açılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın,  örgüt üyesi gençleri canlı bomba olmaya teşvik ettiği ortaya çıktı.

Yüksekdağ'ın bu sözlerini AK Parti binasına saldırı girişiminde parçalanarak ölen terör örgütü MLKP üyesi canlı bomba Yasemin Çiftçi’yi anma toplantısında söyledi. MLKP’li canlı bombalar için ESP tarafından düzenlenen ve basına kapalı gerçekleşen toplantıda konuşan Yüksekdağ’ın konuşması mahkeme kararıyla yapılan ortam dinlemesine takıldı. Figen Yüksekdağ’ın konuşmasında, “Devrimci hareketin komünist evlatları olarak bizler asla yenilgiyi kabul etmedik. Bu memlekette devrimci yürüyüşümüz içinde çok kazandık çok kaybettik. Çok yendik çok yenildik, ÇOK CAN aldık, çok can verdik” dediği ortaya çıktı.

Teröriste methiye dizdirdiler

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)’nin düzenlediği toplantıda, MLKP’liler örgüt adına eylem yapan canlı bombalar için methiyeler düzüyor. Figen Yüksekdağ başta olmak üzere MLKP terör örgütü üyeliğinden yargılanan M.A, S.A, M.S, T.D, M.T, S.P, A.B, Z.Y, Ç.G, A.Y, A.A ile E.T, yaptıkları konuşmalarda, örgüt adına canlı bomba olan teröristlerin yaptıkları eylemleri anlatarak gençleri bu yönde teşvik ediyor. 09.02.2012 yılında AK Parti Sancaktepe ilçe binasına eyleme giderken üzerindeki bombanın patlamasıyla hayatını kaybeden canlı bomba Yasemin Çiftçi’nin de anıldığı toplantıda, HDP eş Başkanı Figen Yüksekdağ, “çok can aldık” itirafında bulundu.

MLKP yöneticisi

Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme ve terör örgütü propagandası yapmaktan haklarında iddianame düzenlenen ve aralarında Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 2’si tutuklu 13 sanığın yargılandığı dava, Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. İddianamede en önemli şüphelileri arasında yer Yüksekdağ ile ilgili, “Şüpheliler arasındaki iletişim tespitlerindeki ast üst ilişkisi gözetildiğinde ESP yönetici olan Figen Yüksekdağ Şenoğlu’nun terör örgütünün merkez yönetici konumunda olduğu anlaşılmıştır” değerlendirmesi yapılıyor.

Canlı  bomba olmaya çağırıyor

Figen Yüksekdağ konuşmasında “Yaseminler varsa ve yaseminleşecek olan genç yoldaşlarımız ve kardeşlerimiz varsa, bu dava asla ve asla yenilmeyecektir. Yasemin yoldaşın izinden yürümeye devam edeceğiz” diyerek,  gençleri canlı bomba olmaya teşvik ediyor.

Ağır hapis cezası isteniyor

İddianamede, sanıkların “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme”, “terör örgütü propagandası yapma”, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından 30 yıldan 75 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Yüksekdağ ceza aldığı takdirde, TBMM üyeliği, devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerden mahrum olacak. Yüksekdağ, seçme ve seçilme ehliyeti ile siyasî haklarını kullanamayacak.

STAR GAZETESİ