FIFA, hediye saatlerin iadesini kararlaştırdı

FIFA, hediye saatlerin iadesini kararlaştırdı

FIFA Yürütme Kurulu, Brezilya Futbol Federasyonu tarafından son dünya şampiyonasının başında hediye olarak verilen 65 saatin geri gönderilmesini istedi

NYON (AA) - Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Yürütme Kurulu, 2014 Dünya Kupası sırasında, Brezilya Futbol Federasyonu tarafından çeşitli görevlerdeki yöneticilere hediye olarak verilen 65 saatin geri verilmesini kararlaştırdı. 

FIFA'nın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada Yürütme Kurulu, Brezilya Futbol Federasyonu (CBF) tarafından son dünya şampiyonasında yer alan 32 ülkenin federasyon temsilcileri, Dünya Kupası finallerine katılamayan 5 Güney Amerika ülkelerinin federasyon temsilcileri ve 28 FIFA Yürütme Kurulu üyesinin de aralarında bulunduğu 65 kişiye hediye edilen ve her biri 26 bin dolar (25 bin İsviçre frangı) değerindeki 65 saatin iade edilmesini istedi.

FIFA Etik Komitesi, saatlerin 24 Ekim 2014'e kadar iade edilmesi halinde, etik açıdan yeni bir soruşturma açmanın gerekli olmadığına karar verdi.

Komite ayrıca, verilen saatlerin "organizasyonun etik kodlarını ihlal ettiği ve kabul edilmemesi gerektiğini" de belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı