Fiat Egea Station Wagon, pazarı büyütme hedefiyle yola çıktı

Fiat Egea Station Wagon, pazarı büyütme hedefiyle yola çıktı

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen Fiat Egea projesinin üçüncü modeli Fiat Egea Station Wagon satışa sunuldu- Fiat İş Birimi Direktörü Aytaç:- "Fiat Egea Station Wagon ile Türkiye’deki kompakt station wagon pazarının büyüklüğünü iki katına çıkarmayı hed

KOS (AA) - Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Egea projesinin üçüncü gövde tipi olan Fiat Egea Station Wagon satışa sunuldu.

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen Fiat Egea projesinin üçüncü modeli Fiat Egea Station Wagon yollara çıkmaya başladı. Türkiye’de halihazırda geliştirilen ve üretilen tek kompakt station wagon model unvanına sahip Fiat Egea Station Wagon’un liste başlangıç fiyatı 66 bin 900 TL olarak belirlenirken, dizel otomatik vitesli en üst versiyonu 86 bin 400 TL’den satılacak.

İlk etapta sadece manuel şanzımanlı olarak 1.4 litre T-Jet 120 HP benzinli ve 1.6 litre 120 HP Multijet motor seçenekleriyle satışına başlanan Fiat Egea Station Wagon’un hem 1.6 litre 110 HP’lik benzinli hem de 1.6 litre 120 HP’lik dizel motorlarla birlikte sunulan otomatik şanzımanlı versiyonları ekim ayının ikinci yarısında Fiat bayilerinde yerini alacak.


- "Station wagon pazarını büyütecek"


Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, Yunanistan'ın Kos Adası'nda gerçekleştirilen Fiat Egea Station Wagon lansmanı ve test sürüşünde, ilk tanıtımından bu yana Türkiye dahil tüm Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nde 75 binin üzerinde satılan Sedan ve Hatchback’ten oluşan Fiat Egea model ailesinin Station Wagon’un eklenmesiyle tamamlandığını söyledi.

Fiat markasının Tofaş tarafından geliştirilip üretilen Egea model ailesiyle, Avrupa otomotiv pazarının en büyük ikinci segmenti olan kompakt sınıfa çok güçlü bir geri dönüş yaptığını anlatan Aytaç, henüz bir yılı dolmadan kısa sürede sadece Türkiye'de 30 bini aşan satışa ulaşan Egea'nın otomotiv sektörünün en başarılı otomobillerinden biri olduğunu ve Fiat'ı tüm pazarlarda çok etkin bir noktaya taşıdığını ifade etti.

Fiat Egea Station Wagon'un halihazırda bu sınıfta Türkiye’de üretilen tek yerli model olma özelliğini de taşıdığını vurgulayan Aytaç, "Türkiye otomotiv sanayisinin yakın dönemdeki en önemli projelerinden biri olan Egea Sedan modelimiz Avrupa’da sedan pazarını nasıl büyüttüyse, Station Wagon modelimizin de hem Avrupa’da hem de Türkiye’de kompakt station wagon pazarını büyüteceğine inanıyoruz." dedi.

Aytaç, bu model ile Türkiye’deki kompakt station wagon pazarının büyüklüğünü iki katına çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye pazarının hem kolay erişilebilir hem de fonksiyonel nitelikte bir station wagon modeline kavuştuğunu ifade eden Aytaç, "Markamızı Türkiye pazarında farklı bir müşteri kitlesine de ulaştıracağını düşündüğümüz Fiat Egea Station Wagon, sınıfında ilk kez Adaptif Hız Sabitleme Sistemi ve Otomatik Acil Durum Freni sistemlerini standart donanımları arasında sunarak rakiplerinden güvenlik konusunda ayrışmaktadır." diye konuştu.


- Egea, dizel otomotik versiyonları ile atağa geçiyor

Altan Aytaç, Fiat Egea'nın 2016'nın ilk dokuz ayında Türkiye’nin en çok tercih edilen modeli olduğunu ifade etti.

Fiat ürün gamında 1.6 dizel motor ile çift kavrama otomatik şanzımanı buluşturan ilk otomobilin Egea olduğunu aktaran Aytaç, "Fiat Egea ile Türkiye’de kompakt sınıfta ezber bozmaya dizel otomatik versiyonlarımızla devam edeceğiz." dedi.

1.6 litre 120 HP gücündeki dizel motorun 320 Nm’lik yüksek torku ile dikkat çekerken, DCT dizel otomatik şanzıman kombinasyonu ile 100 kilometrede şehir içi 4, şehir dışı 3,9 litre ortalama yakıt tükettiğini ifade eden Aytaç, tüm Egea gövde tiplerinde ekim ayında satışa çıkan 1.6 litre 120 HP DCT (dizel otomatik kombinasyonlu) modellerin, aynı motor seçeneğindeki düz (manuel) vitesli versiyonlara göre 6 bin 500 TL fiyat farkı ile sağladığını dile getirdi.

Egea Station Wagon’un ürün özelliklerini aktaran Fiat Otomobil Pazarlama Müdürü Berk Arı ise yeni modelin etkileyici tasarımı, kullanışlılığı ve sınıfının en geniş iç hacmini, kompakt ölçülerle birleştirdiğini kaydetti.

Fiat Egea Station Wagon’un hem sınıfının en uzun arka diz mesafesi hem de 550 litreye ulaşan bagaj hacmiyle ön plana çıktığını belirten Arı, “Beş yetişkinle birlikte bagajlarını da taşıyacak en geniş alanı sunan Egea Station Wagon, konfigüre edilebilir bagaj bölmesiyle fonksiyonellik anlamında da tüm müşterilerin beklentilerini karşılayacak." diye konuştu.


- İki fonksiyonel ve zengin donanım seçeneği


Urban Plus ve Lounge Plus adı verilen iki donanım paketi bulunan Fiat Egea Station Wagon, giriş versiyonundan itibaren kompakt station wagon müşterisinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek zengin donanım sunuyor.

Modelin giriş seviyesi olan Urban Plus'ta, 6 hava yastığı, LED gündüz farları, krom kapı kolları, tavan rayları, 16 inçlik alaşımlı jantlar, otomatik klima, park sensörü, 5 inç dokunmatik ekranlı UConnect sistemi, Bluetooth bağlantısı, USB/AUX girişi, ABS, ESP, Yokuş Kalkış Destek Sistemi gibi donanımlar yer alıyor.

Bu donanım seviyesinde Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Çarpışma Riski Uyarı Sistemi ve Otomatik Acil Durum Freni özelliklerinden oluşan ileri sürücü destek sistemleri de standart olarak sunuluyor.

Fiat Egea Station Wagon’un en üst donanım paketi olan Lounge Plus ise Urban Plus’a ek olarak 7 inçlik yüksek çözünürlüklü tablet ekran, 17 inçlik alaşımlı jantlar, far ve yağmur sensörleri ile geri görüş kamerası bulunuyor.

Fiat Egea Station Wagon, sahip olduğu ekstra yalıtım özellikleri ile rakiplerine göre daha sessiz kabin sağlıyor. Akustik yalıtım özelliğine sahip camlar, motor ve aktarma organlarındaki titreşim sönümleyicileri ve izolatörler, ses sönümle özelliğine sahip tavan kaplaması ve gövdenin çeşitli bölgelerinde bulunan ek izolatörler ile kabin içinde eşsiz bir sessizlik sunuluyor. Bozuk yollarda dahi etkili olan ve darbenin boyutuna göre sertliği değişen özel süspansiyon sistemi ile de yüksek bir sürüş konforu sağlanıyor.

Ayrıca Fiat Egea Station Wagon’da önceden yekpare hale getirilmiş yan çerçeve iskelet sistemi kullanılıyor. Sıcak ve soğuk şekillendirilmiş yüksek mukavemetli çeliklerden üretilen bu yapı, yerli tedarikçiler tarafından üretiliyor. Bu teknoloji, araca ekstra rijitlik ve ağırlığının da azaltılmasını sağlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :