Fiat Egea dünya turunda

Fiat Egea dünya turunda

Fiat Egea Sedan, "Egea Dünya Turu" sloganıyla yaklaşık 80 günde 40 bin kilometre yol yapacağı bir yolculuğa başladı.

Fiat tarafından yapılan açıklamaya göre, Tofaş’ın 520 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği ve Avrupa’da "2016’nın En İyi Otomobili" seçilen Fiat markasının "Ezber Bozan Sedanı" Egea, dünya turuna çıktı.

Yaklaşık 80 günde dünya etrafında 40 bin kilometre yol yapacak olan Fiat Egea Sedan, bu zorlu yolculuğa Bursa’da Tofaş Fabrikası’ndan uğurlandı. Deneyimli otomobil gazetecisi ve AutoBest jüri üyesi Okan Altan pilotajında zorlu yolculuğuna başlayan Fiat Egea Sedan, Rusya’dan Meksika’ya, İngiltere’den Yunanistan’a uzanan binlerce kilometrelik zorlu parkuru, son olarak Bursa’da Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nde tamamlayacak. Yolculuk boyunca Okan Altan'a deneyimli fotoğrafçı Savaş Yılmaz eşlik edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, lansmanından bugüne, 1 yıldan kısa bir sürede yurt dışı pazarlarda ve Türkiye'de 25 bin adet sipariş alan ve fiyat fayda dengesiyle ezber bozan bir otomobil olduğunu her geçen gün daha kanıtlayan Egea Sedan’ı dünyanın pek çok ülkesini ziyaret edeceği zorlu bir yolculuğa uğurladıklarını belirtti.

Aytaç, ilk defa Türkiye’de üretilen bir otomobilin, dünyanın etrafını dönme iddiasıyla yola çıktığını, bu nedenle tüm Tofaş ailesi olarak çok heyecanlı olduklarını aktararak, "Egea, Tofaş mühendis ve işçisinin emeğini taşıyan, iddialı ve global bir otomobil. 'Ezber Bozan Sedanımız', yine ezber bozan bir işe daha imza atacak ve 80 günde farklı iklim ve yol koşullarında 40 bin kilometreye yakın bir yol alarak dayanıklılığı ile gücünü ortaya koyacak. Deneyimli gazeteci Okan Altan’ın pilotajında yola çıkan Fiat Egea Sedan modelimizin yolculuğunun her kilometresini heyecanla takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, yolculuğunun ilk 15 bin kilometresinde Trans-Sibirya’dan geçip sonsuz steplerde en sert iklim ve yol koşullarına karşı rüştünü ispat edecek olan Fiat Egea Sedan, rotası üzerindeki Ural Dağları’ndan da geçerken günde ortalama 700 km yol yapacak. Eylül ayı başında Rusya’da bir liman kenti olan Vladivostok’a varacak olan Fiat Egea Sedan, buradan deniz yoluyla Asya kıtasından ayrılıp Güney Amerika’ya tekerlek basacak.

Güney Amerika’da da yaklaşık 10 bin kilometrelik bir güzergâhta İnka ve Aztek uygarlıklarına ait tarihi yolları aşacak olan Fiat Egea Sedan, deniz yoluyla Avrupa Kıtası’na vardıktan sonra farklı ülkeleri ziyaret edip anavatanı Türkiye’ye Edirne’den giriş yapacak. Zorlu yolculuğunu Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nde tamamlayacak olan Fiat Egea Sedan, müzede sergilenen ve Tofaş tarihinde önemli yeri olan pek çok modelin arasında yerini alacak.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :