Fiat Doblo Cargo ve Fiorino, İngiltere'de iki ödül kazandı

Fiat Doblo Cargo ve Fiorino, İngiltere'de iki ödül kazandı

Fiat Doblo Cargo "Motor Transport Awards 2014" kapsamında "Yılın Filo Van"ı kategorisinde büyük ödülü kazanırken, Fiat Fiorino "Van Fleet World Honours 2014" jürisi tarafından "En Hafif Van" olarak ödüllendirildi

 Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretip tüm dünyaya ihraç ettiği hafif ticari araç modelleri Fiat Doblo ve Fiorino, otomotiv sektörünün prestijli ödülleri arasında gösterilen "Motor Transport Awards 2014" ve "Van Fleet World Honours 2014"ten ödül kazandı.

Fiat'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de Tofaş tarafından üretilen Fiat’ın hafif ticari araç modelleri Doblo Cargo ve Fiorino, İngiltere’de ticari araçlar için düzenlenen organizasyonlarda iki ödül kazandı. Fiat Doblo’nun Cargo modeli, otomotiv sektöründe kara-nakil araçları kategorisinin en önemli ödülü kabul edilen "Motor Transport Awards 2014" kapsamında "Yılın Filo Van"ı kategorisinde büyük ödülü kazanırken, Fiat Fiorino ise "Van Fleet World Honours 2014" jürisi tarafından "En Hafif Van" olarak ödüllendirildi.

Rakipleri arasından sıyrılarak büyük ödüle uzanan Fiat Doblo Cargo’nun başarısında, kalitesi ve çok yönlülüğünün yanı sıra toplam işletme maliyetleri, tamir, bakım ve satış sonrası hizmet alanında her türlü ihtiyaca cevap veren geniş bayi ağı sayesinde filo yöneticileri için de önemli bir seçenek olması etkili oldu.

Pazara 2010 yılında sunulan Fiat Doblo Cargo, çok yönlülükten ve pratiklikten ödün vermeden işletme maliyetlerini azaltmak isteyen geniş filoların yanı sıra küçük ticari işletmeler ve kamu kurumları tarafından da tercih ediliyor. Uluslararası alanda "2011 Yılın Van’ı" ödülünü alan Doblo Cargo, bir tona kadar yük kapasitesi ve piyasadaki en ucuz işletme maliyetleriyle kullanıcıları tarafından tercih ediliyor.

"Motor Transport Awards 2014" jürisi Doblo Cargo’yu, "Üstün yük kapasitesi, sağlam sürüşü, yüksek konfor seviyesi, şık ve modern iç tasarımı sayesinde Fiat Doblo Cargo, filo işletmecileri arasında oldukça fazla ilgi görüyor" şeklinde değerlendirdi.

 

-  Fiat Fiorino'ya "En Hafif Van" ödülü

 

Pazara üç yıl önce sunulan Fiat Fiorino ise "Van Fleet World Honours 2014" jürisi tarafından çok yönlülük, 660 kilograma kadar taşıma kapasitesi, 2,5 metreküpe kadar yük hacmi, düşük işletme ve bakım maliyeti ve yenilikçi MultiJet II turbo dizel motoruyla "En Hafif Van" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Her yıl gerçekleştirilen "Van Fleet World Honours" için adaylar, otomobil üreticileri, hizmet tedarikçileri ve sektörde başarılara imza atmış bireysel kullanıcılar tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirme sürecinde, "Van Fleet World" yayın kurulu kararı, kurumsal taşıt yönetimi ve sektördeki kiralama ve danışma şirketlerinden elde edilen veriler bir araya getiriliyor.

Van Fleet World Honours jürisi, Fiat Fiorino’nun aldığı ödülle ilgili olarak, "Geçen yıl diğer modellerden üretilmiş birçok araç piyasaya çıkmış olmasına rağmen, bu araçlardan hiçbiri Fiat Fiorino'nun çok yönlülüğü ve yük kapasitesiyle yarışamadı. Yüksek yük kapasitesi ve düşük işletme maliyetleri Fiat Fiorino’nun cazibesine katkıda bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı