Feyenoord-Fenerbahçe maçından notlar

Feyenoord-Fenerbahçe maçından notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, Hollanda deplasmanında takımını tek değişiklik yaparak sahaya sürdü- Advocaat, UEFA listesine alınmayan Aatif Chahechouhe'nin yerine Jeremain Lens'e forma verdi- Van Persie, Avrupa Ligi'nde 2 maç sonra forma şansı bu


ROTTERDAM (AA) - UEFA Avrupa Ligi A Grubu son hafta maçında Hollanda temsilcisi Feyenoord'a konuk olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Dick Advocaat, takımını kadroda tek değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Hollandalı teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'la berabere kaldıkları derbi maça göre tek değişikliği zorunlu olarak yaptı. Advocaat, UEFA listesine alınmayan Aatif Chahechouhe'nin yerine Jeremain Lens'e forma verdi.

Fenerbahçe'de kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Orta saha üçlüsünde Mehmet Topal, Josef de Souza ve Alper Potuk görev yaparken, kanatlarda Moussa Sow ile Jeremain Lens oynadı. Fenerbahçe'de tek forvet olarak ise Robin van Persie sahaya çıktı.

Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Volkan Şen, İsmail Köybaşı, Gregory van der Wiel, Emmanuel Emenike ve Roman Neustaedter forma şansı bekledi.


- Van Persie, Avrupa Ligi'nde 2 maç sonra forma giydi


Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, Avrupa Ligi'nde 2 maç sonra forma şansı buldu.

Van Persie, son iki maçta Manchester United ve Zorya karşısında dinlendirilmek için oynatılmamıştı. Teknik direktör Advocaat, kritik maçta Van Persie'yi ilk 11'e aldı.


- Van Persie, 12 yıl sonra Feyenoord Stadı'nda


Van Persie, profesyonel kariyerine başladığı Feyenoord'un sahasına ilk kez resmi bir maçta rakip olarak çıktı.

Feyenoord formasıyla genç yaşta adını duyuran Van Persie, bu son maçını 2 Mayıs 2004'te oynamıştı. Van Persie, profesyonel olduğu sahada 12 yılı aşkın bir süre sonra bu sefer rakip olarak yer aldı.


- Lens ilk 11'de


Fenerbahçe'nin bir diğer Hollandalı futbolcusu Lens, sakatlığını atlattıktan sonra ilk kez 11'de forma giydi.

Geride kalan hafta sonu ligde Beşiktaş derbisinde sadece 15 dakika oynayabilen Lens, fiziksel olarak hazır duruma geldi ve formayı kaptı.

Son olarak Süper Lig'in 10. haftasında Akhisar Belediyespor'a karşı ilk 11'de oynayan Lens, 6 Kasım'daki bu müsabakanın ardından 1 ay sonra formasına kavuştu.


- Eksik yok


Fenerbahçe'nin Feyenoord karşısında sakat veya cezalı futbolcusu yok.

Sarı-lacivertlilerde sakat futbolcuların iyileşmesiyle teknik direktör Advocaat'ın elindeki alternatif sayısı arttı. Chahechouhe ve Jose Fernandao'yu UEFA listesinde olmadığı için Hollanda'ya getirmeyen Advocaat, Miroslav Stoch ile Salih Uçan'ı da İstanbul'da bıraktı.

Fenerbahçe'nin Hollanda'ya gelen kafilesinde kaleci Ertuğrul Taşkıran ile genç futbolcu Caner Koca, 18 kişilik kadroya alınmadı.


- Stat kapasitesi düşürüldü


Feyenoord-Fenerbahçe maçında alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti.

Alınan güvenlik önlemlerinden en dikkati çekeni, yaklaşık 52 bin kapasiteli olan statta sadece 26 bin biletin satılması oldu.

Feyenoord'un UEFA Avrupa Ligi'nde 26 Şubat 2015'te İtalyan temsilcisi Roma ile oynadığı maçta büyük olaylar çıkmıştı. Hollanda ekibinin yetkililerinden alınan bilgiye göre, söz konusu maçtan dolayı sahaya yakın ön tribünlerin tamamına seyirci alınmadı. Bu kısımların üstü brandayla kapatılırken, tribünlerin önüne sahaya yabancı madde atılmaması için ağ çekildi.

UEFA tarafından "Yüksek Rizikolu Maç" statüsünde gösterilen müsabaka için Feyenoord Stadı'nın çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Stat çevresinde başta atlı polisler olmak üzere çok sayıda güvenlik görevlisi hazır bulundu.

Rotterdam'a gelmek için Amsterdam'dan hareket eden Fenerbahçeli yaklaşık 300 taraftarın ise güvenlik güçlerinin eşliğiyle stada geldiği öğrenildi.

Öte yandan maç başlamadan stat dışından atılan meşaleler tribünlere doğru geldi.


- Biletlerin tamamı satıldı


Stat kapasitesinin sadece yarısı kadar satışa çıkartılan biletlerin tamamı satıldı.

Satışa sunulan yaklaşık 26 bin bilete yoğun ilgi gösteren Hollandalı futbolseverler, açık tribünlerin tamamını doldurdu.

Kapasitenin yarı yarıya düşürülmesi Fenerbahçeli taraftarları da etkiledi. Normalde Fenerbahçe taraftarları için ayrılan 2 bin 400 bilet de yarı yarıya düşürüldü. Sarı-lacivertli taraftarlar da kendileri için ayrılan biletlerin tamamını aldı. Yaklaşık 50 bin Türk'ün yaşadığı Rotterdam'da gurbetçi taraftarlar da maça ilgi gösterdi.

Karşılaşmadan önce Kolombiya'daki uçak kazasında hayatını kaybeden Brezilya ekibi Chapecoense'nin çalışanları ve futbolcuları için saygı duruşu yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :