FETÖ/PDY'ye yönelik "himmet" operasyonu

FETÖ/PDY'ye yönelik "himmet" operasyonu

Soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında para toplayan iş adamı V.S'nin, zimmetine 1 milyon lira geçirdiği öne sürülerek silahla yaralandığı belirlendi- Operasyon kapsamında 1 kişi daha gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen ve aralarında TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral'in de bulunduğu çoğunluğu iş adamlarından oluşan 51 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılan soruşturmada, iş adamı V.S'nin, zimmetine 1 milyon lira geçirdiği öne sürülerek silahla yaralanmasının detayları ortaya çıktı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda 1 kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 29'a yükseldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirilen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Soruşturmada, FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında para toplayan iş adamı V.S'nin, zimmetine 1 milyon lira geçirdiği öne sürülerek silahla yaralanmasının detayları da ortaya çıktı.

Örgüt sorumluları tarafından birçok kez tehdit edilerek parayı ödemesi istenen ancak ödemeyi yapamayan V.S'nin Küçükçekmece'deki evine giden M.Y'nin, örgüt adına bu kişiye ait lüks arabaya el koyduğu öne sürüldü.

Florya'da özel eğitim kurumu bulunan ve FETÖ üyesi olduğu belirtilen Ç.K'nın organize suç örgütü lideri E.D. ile plan yaparak V.S'yi ofisine davet ettiği, tehdit ettikleri şahıstan parayı alamadıkları, bunun üzerine örgütün firari bölge sorumlusu O.K'den V.S'nin vurulması için onay ve sözde fetva alındığı iddia edildi.

E.D'nin adamları tarafından 19 Şubat'ta alıkonularak M.Y'nin Bağcılar'daki iş yerine götürülen V.S'nin dövüldüğü, bacağından ve kasıklarından silahla yaralandığı ileri sürüldü.


- İki şüpheli tutuklanmış

Olayın ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince E.D. ile adamları T.Y. ve Z.Z'nin gözaltına alındığı öğrenildi. "Adam öldürmeye ve yağmaya teşebbüs"le suçlanan şüphelilerden E.D. ve T.Y. tutuklanırken, Z.Z'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

V.S'nin ise hastanede tedavisinin yapıldığı kaydedildi.

Gözaltındaki şüpheliler hakkında, "terör örgütüne üye olma ve örgüt adına faaliyette bulunma", "yardım toplama kanununa muhalefet", "terörün finansmanına dair kanuna muhalefet", "tehdit", "yağma" ve "silahla adam yaralama" suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansman desteği sağladıkları iddiasıyla aralarında TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral'in de bulunduğu çoğunluğu iş adamlarından oluşan 51 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 28 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :