FETÖ/PDY’nin Arsin imamına 7 yıl 6 ay hapis cezası

FETÖ/PDY’nin Arsin imamına 7 yıl 6 ay hapis cezası

Trabzon'da FETÖ davasında tutuklu olarak "Arsin ilçe imamı" olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon'da FETÖ davasında tutuklu olarak "Arsin ilçe imamı" olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, hakkında örgütün "Arsin ilçe abisi (imamı)" olduğu, mütevelli toplantıları ve sohbet düzenleyip himmet ve kurban bağışı topladığı, yurt içi ve yurt dışı geziler organize ettiği iddialarıyla "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan tutuklu yargılanan Dinar Sönmez ile tutuksuz sanık İbrahim Hakkı Şahin ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısının Dinar Sönmez hakkındaki mütalaasını hatırlatan mahkeme başkanı, sanıklardan Dinar Sönmez'in "Ömer" kod ismini kullandığı ve bu kod adı ByLock uygulamasında da kullanıcı adı olarak kullandığının tespit edildiğini, ByLock listesinde yer alan kişilerin de sanığı "Arsin Ömer Hoca", "Ömer bey", "Ömer Arsin" ve "Dinr" şeklinde sanığın kod adı ve soyismini içerecek şekilde kaydettiklerinin belirlendiğini aktardı.

Sönmez'in, Bylock kayıtlarında Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sınavına ilişkin aldığı puanı belirtir yazışmalar yaptığını ve sanığın "Ömer" kod ismiyle Arsin ilçe imamı olduğu yönünde tanıkların beyanı olduğunu hatırlatan mahkeme başkanı, mütalaada tüm delillerden sanığın silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapılanmasında yer aldığı, örgüt içerisindeki etkin konumu, örgüt içerisinde "Arsin ilçe imamı" olarak görev yapması, toplantıları düzenlemesi ve sohbet abiliği yapması gerekçeleriyle cezalandırılmasının istendiğini kaydetti.

Sanık Dinar Sönmez ise savunmasında, cumhuriyet savcısının kendisi hakkındaki mütalaasına katılmadığını belirterek tahliyesini talep etti.

Sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanık Dinar Sönmez'in, 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar vererek tutukluluk halinin devamına hükmetti. Tutuksuz sanık İbrahim Hakkı Şahin'in ise dosyadan ayrılarak başka bir dosyada yargılanmasına karar verildi.

Aynı mahkemede görülen başka bir duruşmada ise tutuklu yargılanan muhasebeci H.D'nin 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmeden mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı