FETÖ'nün yeni oyunu!

FETÖ'nün yeni oyunu!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün “kriptonun da kriptosu”nu yazan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, “FETÖ yeni bir darbe yapamaz deniliyor ama kimse kendini kandırmasın” dedi

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. kriptonun kriptosu FETÖ'cüler olduğuna dikkat çeken Selvi,  bylock kullanmayan FETÖ’nün TSK içinde kullandığı yöntemlerden uzak tutulmuş bir tip yapılanmaya dikkat çekti.

Selvi

“İstihbarat birimleri, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 yıl sonra Orta Anadolu’da bir ilimizde tespit ediyor. 2017 yılı Mayıs ayında tayin edilen subaylar arasında yaşanıyor.

Ankesörlü hattan yeni tayin edilen bazı subayların telefonu aranıyor. Arayan şahıs sivil. Yeni görev yerine gelen subayı arayıp, o ildeki sivil bir şahsın adını veriyor. “Sizinle şu kişi ilgilenecek” diyor. Bir süre sonra o subayı ismi verilen şahıs arıyor.

Aranan askerin ne ByLock’u var ne Bank Asya’da hesabı. 2017 yılı yarısına kadar FETÖ bağlantısı tespit edilememiş. Ancak istihbarat birimleri titiz bir çalışma yapınca, kontörlü hattan gelen telefonun sırrı ortaya çıkıyor.

Arayan, o subayın daha önce görev yaptığı yerdeki “asker imamı”. Kendisini arayacağını söyleyip ismini verdiği kişi ise askerin yeni görev yerindeki asker imamı. FETÖ abisi, tayin nedeniyle görev yeri değişen subayı, o ildeki asker imamıyla irtibatlandırıyor. Tabii o şahıs aradan çekiliyor, bu kez o subayla yeni görev yerindeki “asker imamı” olan FETÖ abisi irtibata geçiyor.

KRİPTONUN KRİPTOSU

15 Temmuz’dan sonra yapılan tutuklamalara ve devam eden ihraçlara rağmen FETÖ’nün, TSK’da henüz deşifre olmayan askerlerle irtibatını koparmadığı ortaya çıkıyor.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, FETÖ’nün asker imamlarının, “sabit hat” üzerinden haberleştikleri tespit edilmişti. Daha önce ByLock, Eagle ve Kakao Talk kullanan FETÖ’cülerin, bunların deşifre olmaları üzerine “kontörlü telefonu” kullandıkları ortaya çıkmıştı.

Benim anlattığım ise daha farklı. Telefonunda hiç bu programlar yüklenmemiş ve FETÖ’nün TSK içinde kullandığı yöntemlerden uzak tutulmuş bir tip yapılanmadan söz ediyorum. Zaten telefonlarında bu tür haberleşme programları çıkmadığı, 15 Temmuz’da Yurtta Sulh Konseyi’nin yayınladığı görevlendirmelerde isimleri yer almadığı için tespit edilemeyenlerden söz ediyorum. Kriptonun da kriptosu yani. FETÖ yeni bir darbe yapamaz deniliyor ama kimse kendini kandırmasın. Tespit edilemeyen unsurları ile bir suikast girişiminde bulunmayacağını kim garanti edebilir?” 

diye yazdı.

Selvin'nin Hürriyet'teki yazısının tamamı için tıklayının