FETÖ'nün "VIP dinleme" davası

FETÖ'nün "VIP dinleme" davası

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Akyürek, eski emniyet müdürleri Yılmazer ile Atayün'ün de arasında bulunduğu 181 kişinin yargılandığı davada müdah

ANKARA (AA) - Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de arasında bulunduğu 181 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinin "kamu güvenliği" gerekçesiyle aldığı karar uyarınca kapalı görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılırken, bazı sanıklarla tutuklu bulundukları cezaevlerinden telekonferans sistemi üzerinden bağlantı kuruldu.

Duruşmada sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar ve avukatları ise tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına, şikayetçilerin davaya müdahillik taleplerinin kabulüne karar verdi.

Gazeteci Nurettin Şimşek ile iş adamları Rahmi Koç ve oğlu Ali Koç'un avukatı, müvekkilleri adına davaya müdahillik talebinde bulunmuştu.

Mahkeme heyeti ayrıca sanıkların, FETÖ mensuplarının haberleşmekte kullandığı ByLock programı kullandıklarına ilişkin delil bulunup bulunmadığı konusunda savcılığa müzekkere yazılmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın da arasında bulunduğu 50 sanık hakkında eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, bazı Cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alanların da arasında olduğu 48 kişiyi, soruşturma dosyalarına farklı isimlerle dahil ederek dinledikleri gerekçesiyle Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açmıştı.

Hem Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine hem de başka bazı mahkemelere, yine usulsüz dinleme suçlamalarıyla açılan davaların da bu davayla birleşmesinin ardından sanık sayısı 181'e yükselmişti.

Sanıklar, "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak", "resmi belgede sahtecilik", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi", "iftira" gibi suçlardan yargılanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :