FETÖ'nün "uyuyan hücreleri"ne soruşturma

FETÖ'nün "uyuyan hücreleri"ne soruşturma

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve hakimlikçe serbest bırakılan, aralarında kurmay albayların da bulunduğu 19 şüpheli hakkında yeniden yaka

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve sevk edildiği hakimlikçe serbest bırakılan, aralarında kurmay albayların da bulunduğu 19 şüpheli hakkında savcının yaptığı itiraz üzerine yeniden yakalama kararı verildi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle sevk edilen aralarında kurmay albayların da bulunduğu 19 şüpheli askerin serbest bırakılmasına itiraz edildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, serbest bırakılan 19 şüpheli hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılarak, tutuklanmasını talep etti. Savcılığın talebini değerlendiren Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, tüm şüpheliler hakkında ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan yeniden yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Bu arada, hakkında yakalama kararı çıkan 4 şüpheli gözaltına alındığı öğrenildi.

- 20 kişi tutuklanmıştı

FETÖ'nün darbe girişime ilişkin soruşturmada, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ışığında harekete geçen savcılık, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen 11'i kurmay olmak üzere 28 albay, 5 astsubayla biri merkeze çekilen vali yardımcısı olmak üzere 6 ''sivil imam''dan oluşan 39 şüphelinin gözaltına alınmasına karar vermişti.

Savcılık, tüm şüphelilerin, ''terör örgütü kurmak veya yönetmek ile örgüte üye olmak'' suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Hakimlik, aralarında vali yardımcısının da bulunduğu örgütün ''sivil imamı'' olduğu belirlenen 4 şüpheli, ''terör örgütü kurmak veya yönetmek'', yine içlerinde kurmay albayların da bulunduğu 16 şüpheli ise ''terör örgütüne üye olmak'' suçlarından tutuklandı.

Hakimlik, aralarında kurmay albayların da bulunduğu 19 kişinin ise yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmasına karar vermişti.

Gözaltına alınan 33 askerin, ''sivil imam olduğu'' tespit edilen 6 şüpheliyle irtibatlı olduğu belirtilmişti. Şüphelilerin, öğrenim dönemlerinden bu yana örgütün emriyle hareket ettikleri, 15 Temmuz darbe girişiminde örgütün askeriyedeki yapılanmasının tamamen deşifre olmaması adına ortaya çıkmadıkları ileri sürülmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :