FETÖ'nün "uyuyan hücre” davası

FETÖ'nün "uyuyan hücre” davası

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında muvazzaf asker ve merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 41'i tutuklu, 45 sanığı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen, aralarında muvazzaf asker ile merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 41'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması tamamlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki ilk duruşmada, bazı tutuklu sanıklar savunmalarını tamamladı.

Savunmasını yapan tutuklu sanıklardan Ahmet Yücel, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev yaptığını söyledi.

Kendisi hakkında iddialarda bulunan Hasan Polat'ı tanımadığını iddia eden Yücel, "FETÖ üyesi olmak suçundan gözaltına alındım. Kendisini tanımadığım Hasan Polat isimli şahısın beni teşhis etmesiyle karşınızdayım. Bu kişiyi tanımıyorum, hayatımda hiç görmedim. Tarafıma soru verilerek Harp Okulu'na girdiğim iddiası da tamamen gerçek dışıdır. ByLock kullanmadım, bahse konu uygulamayı hiç indirmedim ve kullanmadım.” ifadelerini kullandı.

Kaçma şüphesinin bulunmadığını öne süren Yücel, tahliye talebinde bulundu.

-"Hasan Polat’ın, örgüte bağlantısı devam ediyor"

Söz alan tutuklu sanık Adem Bağcı, Hasan Polat'ın beyanlarının doğru olmadığını, mahkemenin yanıltılmaya çalışıldığını iddia etti.

Polat'ın çelişkili ifadeler vererek kendisini kurtarmaya çalıştığını savunan Bağcı, "Örgütten 15 yıl önce ayrıldığını beyan etmesine rağmen hala güncel bilgilerden bahseden Hasan Polat'ın görülüyor ki, hala örgütle bağlantısı devam etmektedir. Ergenekon ve Balyoz'daki gibi askerlere kurulan kumpasın aynısı bize de kuruluyor. Buradaki birçok askeri şahıs, geleceği parlak ve kurmaylığa kadar yükselme durumu olan kişilerdir." diye konuştu.

Bağcı, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz’da ailemle birlikte yıllık izinde Fransa’daydım. Darbe girişiminden sonra 19 Temmuz’da Türkiye’ye döndüm. FETÖ üyelerinin kaçtığı dönemde ben Türkiye’ye giriş yaparak işime başladım. Şerefim üzerine yemin ederim ki, ByLock programını kullanmadım. Delil karartma şüphem bulunmamaktadır. Yargılanma sonucunda beraat edeceğime inancım sonsuzdur."

Savunmasını tamamlayan tutuklu sanık Bora Öztekin de hakkındaki suçlamaları reddetti.

Öztekin, delil karartma ihtimalinin olmadığını öne sürerek, "Hayatımda hiç görmediğim ve kanaatimce FETÖ üyesi olan bir şahsın beyanları karşısında 8 aydır tutuklu bulunuyorum. Benim veya ailemin bugün ve geçmişte de FETÖ'yle bağlantısı bulunmamaktadır. Bu iddiaları şiddetle reddediyorum. Gerek öğrencilik gerekse meslek hayatım boyunca bu örgüte dair herhangi bir temasım olmamıştır.” şeklinde konuştu.

Söz alan tutuklu sanıklar Ayhan Yağcı, Fatih Boncuk, Fatih Osman Susal da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının tamamlanması için duruşmayı yarına erteledi.​

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :